Revederea promoţiei 1989 la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

Absolvenţii promoţiei 1989 a Liceului Militar „Ştefan cel Mare” au revenit în locurile dragi de la poalele Rarăului, într-o încercare de revendicare a adolescenţei, la 30 de ani de la terminarea studiilor liceale. Promoţia 1989 a lăsat urme adânci în peisajul valorilor şi personalităţilor militare, mulţi dintre absolvenţi având evoluţii de excepţie în carieră.

Adunarea de pe platoul central al colegiului, apelul şi raportul promoţiei în faţa comandantului de companie din acea perioadă şi înălţarea drapelului sunt doar câteva secvenţe din programul revederii. Momentul inedit al manifestărilor a fost donarea a 100 de cărţi bibliotecii colegiului. Titlurile provin din toate ariile de interes ale elevilor de liceu militar şi aduc un plus de valoare colecţiei bibliotecii. De asemenea, o sumă importantă de bani a fost donată clubului de robotică al instituţiei câmpulungene. Reprezentanţii promoţiei 1989 au menţionat faptul că doresc ca acest gest să reprezinte un exemplu demn de urmat pentru toţi absolvenţii colegiului militar.

Reuniunile absolvenţilor promoţiilor de elevi din Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc constituie ocazii de retrăire a istoriei vii a şcolii şi de confirmare a validităţii modelului educaţional oferit de acesta de-a lungul timpului. (GEORGIANA LUPU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: