Romsilva recomandă populaţiei să se aprovizioneze din timp cu lemne pentru foc

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a recomandat populaţiei, vineri, să se aprovizioneze din timp cu lemne pentru foc, anunţând totodată că toate ocoalele silvice de stat din cadrul Romsilva au în acest moment un volum disponibil de lemn pentru foc de 272.961,98 mc.

În primele 6 luni ale anului, Romsilva a livrat direct populaţiei un volum de 608.926,35 mc lemn pentru încălzirea locuinţei, la un preţ mediu de 178,6 lei/mc, fără TVA.

Preţul lemnului pentru încălzirea locuinţei, livrat direct populaţiei, variază în funcţie de specie, sortiment şi condiţiile de livrare, costurile de transport nefiind incluse în preţ.

Aflăm că direcţiile silvice din subordinea Romsilva au întreprins demersuri pentru a oferi şi serviciile de transport la costuri corecte, prin mijloace auto proprii sau prin contracte de prestări servicii obţinute transparent prin sistemul electronic de achiziţii publice, pentru a aduce lemnele pentru foc la domiciliul solicitantului sau cât mai aproape de comunităţile locale, astfel încât populaţia să nu mai fie nevoită să apeleze la intermediari.

Romsilva a înregistrat în ultimii 3 ani o evoluţie pozitivă a volumului de lemn pentru încălzirea locuinţelor livrat populaţiei, de la circa 840.000 mc în anul 2016, la peste 1,7 milioane mc la finalul anului trecut.

„Se spune în popor că omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car şi la fel putem spune şi despre lemnele pentru încălzirea locuinţelor. Recomand populaţiei să înceapă, de pe acum, achiziţia lemnelor necesare încălzirii locuinţelor în sezonul rece şi să contacteze ocoalele silvice din cadrul Romsilva, pentru ca fiecare om gospodar să-şi facă stocurile necesare din timp. Toate volumele şi preţurile sunt transparente, noi informăm permanent populaţia cu ajutorul autorităţilor locale, cărora le mulţumesc pentru colaborare” susţine directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

Toate volumele şi preţurile de vânzare a lemnului destinate încălzirii locuinţelor sunt disponibile la sediile celor 313 ocoale silvice din cadrul Romsilva, dar şi, centralizate, pe pagina de internet a Romsilva, Romsilva.ro, la secţiunea ”Lemn pentru foc – de vânzare”, datele la nivelul direcţiilor silvice fiind permanent actualizate, se precizează într-un comunicat de presă.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului şi asigură servicii silvice pentru mai mult de un milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: