Semnal din Rădăuţi

Vă scriem în legătură cu o locuinţă socială din Rădăuţi care riscă să se prăbuşească peste cei care locuiesc acolo.

În urmă cu câteva luni am fost contactaţi de dl Gheorghe Cârdei din Rădăuţi, în vârstă de 68 de ani, pensionat pe caz de boală, care ne-a arătat în ce condiţii locuieşte, deşi are, prin lege, dreptul la o locuinţă, în urma retrocedării imobilului în care acesta trăia.

Am fost şocaţi de faptul că acea clădire unde este locuinţa acordată de autorităţi se dezintegrează zi de zi, un perete fiind dărâmat deja, aşa că în ultimele două luni am adunat mai multe informaţii despre această situaţie, încercând să-l ajutăm pe domnul în cauză.

Pe site-ul asociaţiei (radautuilcivic.ro), sunt link-uri către documentele la care facem trimitere. Pe site am făcut şi o hartă cu fondul locativ al Rădăuţiului, după ce am primit răspuns la o cerere pe legea nr. 544/2001.

Ceea ce putem noi, ca asociaţie civică, este să aducem la cunoştinţă această situaţie, sperând că autorităţile vor lua măsuri urgente. Acea clădire este un pericol public nu doar pentru dl Cârdei, ci chiar pentru trecători.

LUCA CIUBOTARU,

preşedinte al Asociaţiei „Rădăuţiul civic”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: