Fotbalul câmpulungean nu vrea să trăiască (doar) din amintiri!

Pe 29 şi 30 iunie, se va desfăşura, la Câmpulung Moldovenesc, ediţia a IV-a a competiţiei estivale „Remember old-boys”, unde, alături de echipa locală „Asociaţia Sportului Amatorii” (ASA) Rarău, vor mai participa CSM Paşcani, Unirea Negreşti şi Sănătatea Dărăbani. Ca în fiecare an, va fi un prilej de a rememora multe episoade „glorioase” ale fotbalului câmpulungean.

…Şi au fost destule! Începând cu marea echipă CSA Armata din anii ’50 (ai secolului trecut, evident!), când un potentat al regimului comunist a „expediat” echipa din Iaşi, cu tot cu un tren aferent! Nu a ţinut decât un an şi jumătate, dar mica echipă din Bucovina a adus primul loc 3 pentru fotbalul din Moldova! Apoi, în anii ’70, AS Armata a ratat dramatic promovarea în B după un meci de pomină, 0-3 cu Foresta, când se spunea că militarii în termen din echipă au vrut să se „libereze” mai repede!

Apoi, două echipe locale, ASA şi Viitorul au fuzionat şi, preluată de întreprinderea cea mai puternică financiar a momentului, IPEG Câmpulung Moldovenesc (câţi mai cunosc măcar „sigla”?) şi s-a reuşit o promovare „lejeră”, cu 16 puncte peste echipele din Vatra Dornei şi Fălticeni (frumoasă revanşă!). Din păcate în B n-am rezistat decât un an.

Am făcut însă „minuni” în Cupă! Aici am eliminat pe Ceahlăul, apoi pe CSM Suceava (conducerea asociaţiei a luat un perdaf caracteristic la „judeţeană”!), apoi am umilit echipa „de acasă” a „siniştrilor”, FC Olt! Apoi, într-un meci memorabil, la Focşani, am fost eliminaţi de Dinamo, aceeaşi echipă care umilea în Cupa Cupelor pe Panathinaikos şi Partizan Belgrad, cărora le „administra” 12 „boabe”! Asociaţia avea atunci şi echipă de popice în Divizia A, cu doi campioni mondiali…

N-am amintit aici niciun nume al marilor sportivi câmpulungeni ai acelor timpuri. Am făcut-o în alte rânduri şi istoria ar putea deveni plictisitoare. În această evocare am dorit să amintesc şi să evoc pe câţiva dintre cei „mulţi” care s-au aflat în conducerea şi administrarea acelei asociaţii ASA Explorări, cei aflaţi „în umbră” şi care au reuşit, cu multe eforturi, cu modestie şi onestitate, să facă posibile acele rezultate memorabile. Ordinea este una aleatorie şi, poate, sentimentală. Nu voi menţiona titlurile academice sau militare. Foarte mulţi sunt doar amintire… Ioan Mureşan, Nicolae Dodici, Theodor Sologiuc, Gavril Chirodea, Dan Lucaci, Iordan Soroceanu, Ioan Oltei, Mihai Gafencu, Florin Apostolescu, Mihai Lungu, Mihai Balan, Paul Ciobanu, Emil Pazor. Şi, ultimul pe listă, cu voia dumneavoastră, subsemnatul, ultimii trei fiind cei care „dirijau” finanţele, pe atunci, mult mai riguros controlate.

…Acum, fotbalul câmpulungean încearcă să reînvie! Am reluat-o de „foarte jos” şi am terminat în partea a doua a ierarhiei unei divizii unde vorbim despre Liteni, Solca sau Dolhasca. Dar orice început este greu. Există însă un grup de profesionişti entuziaşti, iar administraţia locală face eforturi notabile pentru ca baza sportivă să arate din nou ca pe vremuri. Iar la competiţia din weekend, vom avea parte de o bază care chiar arată bine.

Ne vom întâlni la stadionul câmpulungean doar pentru a ne bucura de fotbal. Dacă ne va lăsa… Ploaia!…

PETRU TOMUŢĂ

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI