„Colorează-ţi visele !”

În data de 4 iunie 2019, la DGASPC Suceava, 27 de părinţi şi 30 de copii adoptaţi au participat la „Ziua Adopţiei”, organizată la sediul DGASPC Suceava, eveniment dedicat familiilor adoptive, care a avut ca scop celebrarea creşterii copiilor în inima şi casa unei familii prin adopţie, împărtăşirea bucuriei experienţei adopţiei şi promovarea unei imagini pozitive a adopţiei naţionale.

Iniţiativa de a marca, la Suceava, Ziua Naţională pentru Adopţie s-a născut în anul 2014 şi este menită să celebreze familiile care au dorit să ofere o şansă unor copii care nu au avut parte de iubire parentală şi de un mediu propice pentru dezvoltarea lor psihică, fizică şi spirituală.

În cadrul evenimentului, copiii, împreună cu părinţii, s-au întrecut în a-şi colora visele în cadrul unui concurs de desene cu tema „Colorează-ţi visele”. Fiecare copil a propus o temă de vacanţă şi a primit un desen conform alegerii făcute, pe care l-a colorat cât mai frumos, aşa cum şi-a dorit.

Părinţii adoptivi împreună cu specialişti din cadrul Biroului de Adopţii şi Postadopţii au purtat discuţii cu privire la împlinirea de a fi părinte, iar familiile care vor dori să mai adopte încă un copil au fost încurajate, pe această cale, să consulte profilul copiilor greu adoptabili.

La final, copiilor li s-au înmânat diplome de către directorul executiv adjunct al DGASPC, Margareta Isăilă, împreună cu şefa Biroului Adopţii, Gabriela Prundel (diplome realizate cu sprijinul Fundaţiei „Te Aud România”), au primit cărţi donate de Asociaţia „Zâmbete în Bucovina”, iar cu sprijinul Asociaţiei Multicare au primit şi câte o felie de tort.

 La final s-a realizat un afiş cu visele colorate de către copii.

A fost o zi absolut minunată, animată de specialiştii din cadrul Biroului Adopţii şi Postadopţii, în care atât copiii, cât şi părinţii acestora au socializat, au legat prietenii şi s-au bucurat împreună.

 O zi minunată în care cu toţii am celebrat adopţia ca pe o cale firească şi minunată de a deveni părinte! (GEORGETA NADIA CREŢULEAC, director executiv al DGASPC Suceava; ELENA-GABRIELA PRUNDEL, şef Birou Adopţii şi Postadopţii)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: