Canotaj, Campionatele Europene

Sucevenii au arătat ce pot!

Oraşul elveţian Lucerna a fost, la sfârşitul săptămânii trecute, gazda Campionatelor Europene de Canotaj pentru seniori. Din lotul trimis de România la această importantă competiţie au făcut parte şi mai mulţi sportivi originari din judeţul Suceava, care au obţinut rezultate foarte bune.

Maria Magdalena Rusu a izbutit să devină campioană europeană împreună cu colegele sale din barca de 8+1, podiumul fiind completat de echipajele Marii Britanii şi Rusiei.

Medalii de argint au cucerit la dublu rame masculin vicecampionii mondiali Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc, după ce la europenele de anul trecut obţinuseră bronzul. Tot pe locul al doilea s-a clasat şi Viviana Bejinariu, care a făcut parte din echipajul bărcii de patru rame, în vreme ce Ioan Prundeanu a obţinut bronzul la dublu vâsle masculin.

În cadrul aceleiaşi competiţii au evoluat alţi patru canotori suceveni, Vlad Aiacoboae (locul 4 cu echipajul de 8+1), Ionela Cozmiuc şi Gianina Beleagă (locul 5 la dublu vâsle, categorie uşoară), şi Larisa Roşu (locul 6 la proba de patru vâsle).

România a cucerit o medalie de aur, patru de argint şi una de bronz la această ediţie a campionatelor europene, fiind devansată la acest capitol de Germania, Olanda şi Italia.

 La ediţia anterioară, desfăşurată la Glasgow, ţara noastră s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe medalii, cu trei de aur, două de argint şi două de bronz.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: