Mănâncă sănătos şi creşti mare şi frumos !

„Alimentaţia este cel mai important factor de mediu care influenţează organismul”; „Eşti ceea ce mănânci!” (proverb chinezesc)

Pentru a fi sănătoşi, trebuie să consumăm alimente sănătoase. Pe lângă stilul de viaţă activ şi lipsa exceselor de orice fel, o dietă bazată pe alimente sănătoase contribuie din plin la buna funcţionare a organismului, la păstrarea tonusului bun şi la menţinerea sănătăţii fizice şi psihice.

La Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Şcheia, în cadrul săptămânii „Şcoala altfel”, din perioada 15 – 19 aprilie a.c., a avut loc activitatea intitulată „Mănâncă sănătos şi creşti mare şi frumos!”, la care a luat parte reprezentatul DSP Suceava Aga Zica. Ea le-a vorbit elevilor claselor V-VIII despre alimentaţia sănătoasă, piramida alimentelor pe care dacă o vor respecta vor avea o viaţă sănătoasă.

 De asemenea, invitata a prezentat principalele reguli de igienă personală, printre care spălatul mâinilor, implicit spălarea fructelor şi a legumelor, deoarece elevii petrec foarte mult timp împreună la şcoală, împărţind totul, de la bănci şi până la bacterii. De asemenea elevii trebuie să-şi spele mâinile şi după ce se întorc acasă de la şcoală sau de la joacă şi înainte de a mânca.

Toate legumele şi fructele trebuie spălate foarte bine pentru a îndepărta microbii. Spălarea mâinilor, fructelor, legumelor este, fără nicio îndoială, una dintre cele mai bune metode de prevenire a înmulţirii germenilor şi a bolilor. Foarte important este şi modul în care elevii se spală pe mâini. Invitata a ilustrat prin intermediul unei prezentări Power Point principalii paşi în spălarea corectă a mâinilor.

O hrană sănătoasă este o hrană proaspătă, variată, bogată în substanţe vitale, alcalină, cu multe vitamine, cu săruri minerale. Produsele organice sunt alimente produse din plante sau animale care au crescut fără fertilizatori chimici, pesticide, antibiotice, hormoni de creştere, nu sunt conservate prin iradiere şi nu au fost obţinute prin inginerie genetică. Dacă aceste reguli sunt respectate întocmai, atunci sănătatea copiilor nu va avea de suferit, iar dezvoltarea lor fizică şi psihică se va face într-un mod armonios.

Elevii au fost foarte încântaţi de activitate, ei învăţând multe lucruri interesante, pe care au promis că le vor aplica atât la şcoală, cât şi acasă. De asemenea, ei au primit pliante, pixuri, toate cu scopul de a-i ajuta să înţeleagă importanţa alimentaţiei sănătoase în evoluţia lor ca oameni.

Prof. CLAUDIA VORNICU

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: