Parcarea din zona Palatului Administrativ din Suceava se desfiinţează, iar zona devine pietonală

> Taxarea în parcările subterane va fi diminuată la un leu/oră, iar riveranii vor beneficia de abonamente

Primarul Ion Lungu a anunţat, miercuri, în conferinţă de presă, că zona din faţa Palatului Administrativ din centrul municipiului Suceava va deveni pietonală, că nu se va mai permite accesul autoturismelor, iar parcarea va fi desfiinţată.

„Primăria Suceava nu va mai deschide zona centrală din faţa Palatului Administrativ pentru circulaţie” a declarat Ion Lungu.

El a menţionat că zona va fi ocazional folosită de autoturisme, doar în cazul vizitelor unor delegaţii importante la Palatul Administrativ, în acest sens fiind informate conducerile Prefecturii şi Consiliului Judeţean Suceava.

„Zona din faţa Palatului Administrativ va rămâne pietonală. Vine vara, lumea să se bucure de zona pietonală” a spus Lungu.

El a mai declarat că, pentru a încuraja folosirea parcărilor subterane, în şedinţa din 28 martie a Consiliului Local va propune reducere de la 2 lei la un leu a costului parcării pentru o oră.

Totodată, pentru riverani vor fi eliberate abonamente valabile între orele 16 şi 8, în valoare de 100 de lei/trimestru, de 180 de lei/semestru şi 350 de lei/an.

Primarul a mai declarat că în parcările din zona centrală nu se vor mai putea parca, fără taxă, maşini alte angajaţilor instituţiilor, ci doar maşini ale instituţiilor din zonă. Totodată, nu se percepe taxă pentru persoane cu handicap sau pentru cei care conduc maşini electrice.

El a mai anunţat că Poliţia Locală va aplica amenzi celor care parchează aiurea, pentru a-i determina să folosească spaţiile de parcare amenajate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: