Mărţişoare literare cu scriitoarea Luminiţa Aldea

Luna martie este luna în care primim sau oferim mărţişoare, confecţionate de noi înşine sau cumpărate de pe tarabele generoase. Un mărţişor ne bucură întotdeauna sufletul prin gingăşia sa, prin dragostea împletită odată cu cele două fire de mătase. Dar un mărţişor literar, cât de mult ne poate bucura?

Mărţişoare literare am primit la Centrul de Documentare şi Informare al Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, mărţişoare măiestrite cu har şi talent de către dna Luminiţa Aldea, scriitoare pe care am fost mândri să o cunoaştem, să-i putem pune întrebări, aşteptând poate răspunsuri pe care le purtăm cu toţii înlăuntrul nostru. Căci Luminiţa Aldea ne-a purtat cu emoţie înapoi în copilărie, în copilăria mea şi-a ta, retrăind fiecare dintre noi bucuriile şi greutăţile părinţilor noştri, anii de ieri, cu miros de mugur crud şi vesel. Am găsit astfel un alt sens cuvântului Acasă. Povestea cărţilor scrise de Luminiţa Aldea este o poveste adevărată: ele s-au născut din trăiri prin care cu toţii trecem la un moment dat, din gânduri care ne poartă paşii prin azi, dar şi prin mâine. Destăinuirile autoarei ne-au făcut să zâmbim cu blândeţe, dar şi să devenim nostalgici: da, aşa se scrie o carte.

Mărţişoarele literare s-au materializat în citatele alese din cărţile Luminiţei Aldea, citate aduse în faţa noastră pentru a ne face mai înţelepţi, mai buni şi mai răbdători cu semenii noştri, dar mai ales cu noi înşine.

„Vinovate” de această întâlnire în prag de primăvară sunt cadrele didactice ale colegiului, dumnealor nefiind la prima „abatere” de felul acesta: director adj. prof. Silvia Chirilă, preot Bogdan Feştilă, prof. Mattylena Boicu, familia Paula şi Lucian Drăguşanu. Iată oameni care pot transforma minutele în clipe pline de vrajă.

Ce poate fi mai frumos decât întâlnirea cu un scriitor? Uneori nu conştientizăm că singuri putem transforma o zi în una plină de mister, de farmec şi bogăţie. Felicitări scriitoarei Luminiţa Aldea, şi muguri plini pe ramul cuvintelor! (LENUŢA RUSU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: