Liceenii suceveni, invitaţi să exploreze universul timpuriu la USV

La Observatorul Astronomic şi Planetariul din Suceava va avea loc vineri, 22 martie a.c., începând cu ora 10, o acţiune dedicată elevilor de liceu din clasele IX-XII, organizată de cercetătorii de la Centrul European de Cercetări Nucleare (CERN) Geneva, IFIN-HH Măgurele şi Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, cu sprijinul LHCb Collaboration şi International Particle Physics Outreach Group.

Potrivit unui comunicat de presă, acţiunea LHCb@InternationalMasterclass le permite elevilor, de-a lungul unei zile, să ia contact cu mediul de cercetare de la CERN, de pe Platforma Măgurele şi de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Pe durata acestei zile, elevii vor avea ocazia să audieze cursuri de particule elementare, să viziteze obiective din campusul USV şi să participe la analizarea datelor reale achiziţionate în experimentul de energii înalte LHCb.

„Elevii vor avea posibilitatea să discute rezultatele obţinute, prin videoconferinţă, cu cercetătorii de la CERN, precum şi cu colegi din alte centre ştiinţifice (Cagliari, Florenţa, Moscova MISIS, Barcelona) care sunt implicate în programul LHCb@InternationalMasterclass. Participarea va fi recunoscută prin acordarea de diplome” a menţionat sursa citată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: