Gradul de satisfacţie al pacienţilor Spitalului Judeţean, măsurat cu un dispozitiv

> Un astfel de echipament a fost folosit, în perioada 11 – 18 martie a.c., în Secţia de Chirurgie Generală > În luna aprilie, dispozitivele vor fi montate în cele 24 de secţii clinice ale spitalului

 Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, ec. Vasile Rîmbu, a declarat, luni, că unitatea intenţionează să instaleze în 24 de secţii ale spitalului dispozitive ExpressPod, cu ajutorul cărora vor fi măsurate gradul de satisfacţie al pacienţilor privind calitatea serviciilor medicale oferite în SJU Suceava, opiniile privind curăţenia, dar şi atitudinea personalului faţă de pacienţi.

El a menţionat că un astfel de dispozitiv a fost amplasat în perioada 11-18 martie în Secţia de Chirurgie Generală, iar datele centralizate în această perioadă de monitorizare arată utilitatea folosirii acestui echipament.

Rîmbu a precizat că dispozitivele sunt uşor de folosit şi vor fi amplasate în loc vizibil, în zona de acoperire a camerelor de luat vederi, astfel încât să se evite utilizarea lor de personalul spitalului, pentru a nu fi afectată acurateţea datelor.

El a spus că există interes pentru cunoaşterea în timp real a nemulţumirilor pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, astfel încât să se adopte în cel mai scurt timp măsuri pentru remedierea deficienţelor semnalate.

„Spre deosebire de chestionare, cu aceste dispozitive este mult mai simplu. Pacientul nu este văzut sau auzit de nimeni, poate să fie foarte sincer atunci când răspunde întrebărilor” a mai spus Rîmbu.

Dispozitivul afişează întrebarea, colectează în timp real răspunsurile pacienţilor într-o platformă online şi permite emiterea, în mod regulat, a unor rapoarte legate de feedbackul din ziua precedentă, ce vizează opiniile pacienţilor privind curăţenia, atitudinea personalului medical, calitatea mâncării, calitatea serviciilor medicale, dacă pacienţii chestionaţi intenţionează să mai apeleze la serviciile spitalului etc.

Managerul SJU Suceava a subliniat că întrebările vor fi schimbate periodic. În cazul în care, într-un anumit interval de timp, se acumulează mai multe feedbackuri negative, sistemul permite transmiterea unor alerte către Sistemul de Management al Calităţii Serviciilor Medicale şi către directorul de îngrijiri al spitalului.

Managerul a informat că dispozitivele ar urma să fie puse în funcţiune în cursul lunii aprilie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: