Patriarhia rusă recunoaşte Limba Română în Republica Moldova, abia acum… în anul 2019

Patriarhia Moscovei îşi calcă pe inimă şi recunoaşte abia acum, în anul mântuirii 2019, identitatea şi unitatea lingvistică moldo-română (adică a Republicii Moldova şi a României), publicând pe pagina sa oficială Pastorala de Crăciun a Patriarhului Kirill în limba română cu alfabet latin, specificând că este vorba despre o singură limbă, nu despre două, informează deschide.md

Asta după ce ani la rând ni s-a predicat la Moscova că moldovenii ar fi altă naţie de oameni şi că nu ar fi ceea ce i-a făcut Dumnezeu, adică români.

Astfel, Patriarhia Moscovei recunoaşte că din punct de vedere etnolingvistic moldovenii sunt români propriu-zişi.

 „De aici şi până la a recunoaşte oficial dreptul Patriarhiei Române de jurisdicţie canonică în Republica Moldova nu mai rămâne decât un pas. Dacă scrii ”limba moldoveană (română)” trebuie să scrii de fiecare dată, pentru motive de consecvenţă logică şi morală, şi ”moldovenii (românii)”, nu-i aşa, Moscovă iubită, mândră capitală? Aviz episcopului Marchel, piosului Dodon şi bandiţilor de la Tiraspol, care luptă contra alfabetului latin şi limbii române materne a fraţilor noştri din stânga Nistrului!”, concluzionează Vlad Cubreacov, cel care a observat noutatea pe site-ul Patriarhiei.

Agenţia BucPress

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: