E.ON este un loc bun de învăţat

Anul acesta sunt oferite perspective de viitor pentru aproximativ 1.300 de tineri din Europa. E.ON Germania este încă o dată „Cel mai bun loc de învăţat“. În România circa 50 de tineri îşi încep cariera în E.ON.

În 2019, în jur de 1.300 de tineri vor primi oportunitatea unui start solid pentru carierele lor: în întreaga Europă, tineri ucenici, stagiari, elevi din sistemul dual şi absolvenţi de facultate îşi vor începe cariera în companiile E.ON. În Turcia, de exemplu, mai bine de 650 de tineri şi tinere sunt angajaţi la Enerjisa, o companie mixtă a E.ON şi a Grupului Sabanci. În jur de 150 de tineri din Marea Britanie, 125 din Ungaria, 80 din Suedia şi 50 din România aşteaptă şi ei să îşi înceapă cariera la E.ON, după ce alţi 70 tineri şi-au început activitatea în cadrul unor programe speciale spre finalul lui 2018.

Tot în România, un număr de aproximativ 30 studenţi vor face practică în cadrul companiior E.ON România, în timp ce, urmare a parteneriatelor cu şcoli tehnice, alti 160 elevi se vor pregăti pentru calificarea în meseriile de instalator, sudor sau electrician.

În Germania, unde peste 200 de ucenici şi de elevi din sistemul dual de învăţământ au primit un contract în acest sens, diverse companii E.ON au câştigat încă o dată certificatul „Cel mai bun loc de învăţat” – o adevărată „diplomă de recunoaştere” pentru companiile care oferă training. Actualii şi foştii stagiari precum şi îndrumătorii lor au fost intervievaţi în prealabil. Au fost evaluate opt categorii, printre care integrarea în companie, învăţarea profesională, adecvarea îndrumătorilor/ comportamentul îndrumătorilor şi rezultatele instruirii profesionale. Rata mare de angajare constituie un punct în plus pentru mulţi ucenici.

Caroline Elwart, coordonator pe aria de training la Essen, afirmă: „De la început vrem să le oferim ucenicilor noştri cele mai bune condiţii posibile pentru o învăţare de succes şi de durată. Pentru noi, investiţia în pregătirea tinerilor ambiţioşi înseamnă şi să contracarăm lipsa de personal calificat”.

Există o gamă largă de cursuri atractive de pregătire, precum şi de perspective pentru cei aflaţi la început de carieră şi pentru absolvenţii de facultate: în Germania sunt oferite nu numai uceniciile de tip clasic, ci şi cursuri pentru elevii din învăţământul dual sau stagiaturi. Unii începători au, de exemplu, oportunitatea de a petrece până la 24 de luni lucrând în diverse companii ale Grupului din Germania şi din străinătate, putând ajunge astfel la o perspectivă de ansamblu asupra companiei.

Informaţii suplimentare cu privire la oportunităţile şi cerinţele de admitere precum şi cu privire la posibilitatea de înscriere online se găsesc la https://www.eon-romania.ro/ro/cariera.html. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: