Propunere pentru 2019

Majorarea amenzilor pentru personalul medical; măsurile vor fi „drastice”

Amenzile pentru personalul medical ar putea să crească în 2019, anunţă ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, precizând că decizia de majorare a fost luată după ce la Maternitatea Giuleşti au fost amendate mai multe cadre medicale. Pintea a mai spus că măsurile vor fi drastice.

„Acest lucru (n.r. – amendarea cadrelor medicale de la Maternitatea Giuleşti) ne-a făcut să regândim ordinul de amenzi, prin urmare vom modifica Ordinul 37 din 2011 prin care se stabileşte cuantumul amenzilor. Am luat decizia să propunem majorarea acestor amenzi. (…) Asistenta şefă de la Neonatologie, de exemplu, a primit o amendă de 1.000 de lei pentru nerespectarea standardelor specifice de lucru, cuantumul acestei amenzi va fi la 5.000 de lei. Măsurile vor fi drastice. Amenzile sunt din 2011, este cazul să le actualizăm” a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în cadrul unei conferinţe de bilanţ.

Decizia urmează să fie stabilită la începutul anului 2019.

Potrivit ministrului, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a aplicat amenzi în valoare totală de 10.000 de lei pentru Maternitatea Giuleşti şi pentru nouă angajaţi.

„S-a luat decizia amendării medicului-şef de la Neonatologie cu 2.000 de lei, amendarea directorului medical cu 2.000 de lei, amendarea asistentei-şefe de la secţia neonatologie cu 1.000 de lei, amendarea asistentei-şefe de la sala de naşteri cu 1.000 de lei, asistentei-şefe de la Obstretică-Ginecologie, amendarea medicului epidemiolog al spitalului, amendarea medicului-şef de laborator, amendarea coordonatorului activităţii în relaţia cu mediul şi amendarea şefului de spălătorie” a mai spus Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat marţi că, începând de vineri, vor fi reluate internările la Maternitatea Giuleşti, deoarece rezultatele preliminare arată că nu sunt probleme în această unitate spitalicească.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: