În 2019

Motorină cu acciză redusă, de 1,7385 de lei/litru, pentru agricultorii suceveni

> Beneficiare pot fi inclusiv persoanele fizice, însă doar dacă se autorizează ca persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Suceava îi informează pe fermierii interesaţi că, în cursul lunii decembrie 2018, pot depune cererile de acord privind finanţarea disponibilă în cadrul ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. Cererile de acord aferente anului 2019 se depun la Centrul Judeţean al APIA din municipiul Suceava, la centrele locale pe raza cărora sunt situate exploataţiile agricole sau la cele de la care s-au înaintat cererile pentru schemele de plată pe suprafaţă. Conform directorului executiv Eugen Mogoş, beneficiarii ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură sunt producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale; producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale; organizaţiile de îmbunătăţiri funciare şi federaţiile de organizaţii de îmbunătăţiri funciare, cât şi organismele/ organizaţiile de cercetare, respectiv universităţile, institutele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol. Sunt acceptate ca potenţiale beneficiare ale schemei şi persoanele fizice, numai dacă, în termen de 60 de zile lucrătoare de la data primirii notificării privind acordul pentru finanţare, dar nu mai târziu de data depunerii primei cereri trimestriale, se autorizează ca persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală. Printre condiţiile impuse pentru accesarea facilităţii, este obligatoriu ca suprafeţele de teren pe care le exploatează solicitanţii să fie de minim un hectar, inclusiv, iar suprafaţa parcelei agricole să fie de cel puţin 0,3 ha. Pot avea parte de sprijinul financiar al statului şi agricultorii care exploatează, deţin, cresc animale, păsări, familii de albine ori viermi de mătase, în vederea obţinerii producţiei agricole pentru care solicită ajutorul de stat. Sprijinul se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Valoarea accizei pentru anul 2019 este de 1,7385 de lei/ litru de motorină.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI