Ioan Bălan, în Parlament:

PNL va repara toate stricăciunile făcute de PSD în întreaga ţară

> După 2 ani, 70 de miniştri şi trei guverne PSD, avem zero kilometri de autostrăzi, zero kilometri de căi ferate, zero spitale, zero şcoli sau grădiniţe noi, dar împrumuturi de peste 200 de miliarde de lei

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a declarat, miercuri, în Parlament, că la 2 ani de la preluarea guvernării de PSD –  ALDE realizările sunt zero, deşi este al şaptelea an de creştere economică. El a anunţat că PNL este dispus să repare toate stricăciunile făcute de PSD în întreaga ţară.

„Închidem al doilea an de guvernare PSD-ALDE, al şaptelea an consecutiv de creştere economică, al şaselea cu PSD în structura Guvernului, iar în România încă nu se construieşte nimic! Am ajuns ca, în anul 2018, să avem cele mai mici cheltuieli pentru investiţii din ultimii 15 ani, deşi în ultimii 6 ani ţara a fost împrumutată cu peste 200 de miliarde de lei, iar românii au plătit peste 70 de miliarde de lei pentru dobânzi” a spus Bălan.

El a arătat într-o declaraţie politică că Guvernul nu construieşte nimic, deşi 120 de miliarde de lei, adică cca. 30 miliarde de euro, încă aşteaptă să fie luate de la UE.

„Şi, de parcă nu ar fi fost suficient că Guvernul ne afundă tot mai tare în subdezvoltare, în urmă cu două săptămâni bugetul de investiţii s-a mai tăiat încă o dată: minus 1,16 miliarde de la transporturi, minus 200 milioane de la educaţie, minus 230 milioane de la cercetare şi alte 600 de milioane tăiate din bugetele altor instituţii. După 2 ani, 70 de miniştri şi 3 guverne putem să tragem linie şi să enumerăm realizările guvernelor Dragnea: zero km de autostrăzi, zero km de căi ferate, zero spitale, zero şcoli sau grădiniţe noi, zero pe linie. Dacă cineva se mai întreabă de ce nu avem şcoli, spitale şi şosele moderne, explicaţia este simplă! Din cei 28 de ani care au trecut de la Revoluţie, PSD a condus România mai bine de 22 de ani. Trebuie să recunoaştem că, în ultimii 2 ani, există şi un indicator care a crescut ameţitor: inflaţia, adică duşmanul buzunarelor tuturor românilor. Facturile sunt mai mari cu peste 20%, alimentele mai scumpe cu peste 20%, iar noi trebuie să fim recunoscători PSD!” a spus deputatul liberal.

El a subliniat că Partidul Naţional Liberal a construit un buget alternativ, total opus mentalităţii mercantile şi antidezvoltare pe care o implementează PSD în România de aproape trei decenii, subliniind că PNL este pregătit să guverneze în interesul românilor şi României, chiar de mâine, şi este dispus să repare toate stricăciunile făcute de PSD în întreaga ţară.

„Dacă cineva vrea să facă nu ştiu ce comparaţii de competenţă între PNL şi PSD, le recomand să facă aproape orice comparaţie între primarii PNL şi cei PSD şi atunci veţi vedea diferenţele fundamentale de competenţă şi de bună-credinţă” a spus deputatul liberal sucevean.

El a explicat că, în primul rând, când PNL va ajunge la guvernare va câştiga pariul pe care şi l-a asumat cu fondurile europene nerambursabile şi va aduce în ţară 100% sumele la care România are dreptul şi că, sub o guvernare PNL, investiţiile publice vor reprezenta motorul principal de creştere economică, nu importurile, care sunt generatoare de prosperitate pentru alte state, nu pentru români.

„Noi, liberalii, nu mai putem accepta să ne ruşinăm uitându-ne la bulgari, sârbi sau albanezi care construiesc cu o viteză amețitoare şcoli, spitale şi autostrăzi, deşi nu au nici pe departe oportunităţile noastre financiare, adică fondurile gratuite de la UE” a declarat Ioan Bălan.

Potrivit lui, bugetul alternativ al PNL va conţine resurse financiare suficiente pentru: educaţie, sănătate, apărare, transporturi, cultură, agricultură, pensii şi salarii.

„Un guvern condus de PNL nu va accepta niciodată ca părinţii sau bunicii noştri, acum pensionari, să fie înşelaţi cu majorarea punctului de pensie doar pentru o treime din an sau cu pensii mai mari peste 4-5 ani. PNL va implementa majorarea punctului de pensie de la 1 ianuarie a fiecărui an. Salariile din sectorul public vor creşte, aşa cum prevede legea, însă PNL nu poate uita că în România muncesc peste 4 milioane de angajaţi din sectorul privat, pentru care statul nu a fost la fel de darnic! PNL are soluţii şi pentru majorarea neinflaţionistă a salariilor din sectorul privat. Copiii sunt prioritatea noastră fundamentală, pentru că de ei depinde viitorul acestei ţări. Alocaţii mai mari, şcoli moderne, profesori calificaţi şi bine plătiţi, masă la şcoală şi after school reprezintă doar o parte dintre măsurile care se adresează copiilor. Aşadar, stimați colegi, la momentul potrivit, atunci când PNL va lua în mâini destinele României, veţi vedea cu ochii dumneavoastră diferenţa fundamentală între competenţa PNL şi înşelăciunea marca PSD, adică între modernizare reală şi subdezvoltare” a conchis deputatul liberal Ioan Bălan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: