Box, Campionatul Naţional

Medalie de aur pentru Dumitru Vicol şi argint pentru Adrian Botuşan, ambii de la CSM Suceava

Municipiul Iaşi a găzduit, zilele trecute, Campionatul Naţional de box pentru seniori. Pe tabloul de concurs s-au aflat şi doi pugilişti de la CSM Suceava, care au reuşit un parcurs excelent, numărându-se printre protagoniştii competiţiei. Astfel, Dumitru Vicol a dominat categoric categoria 75 de kilograme, încoronându-se campion al României după ce a dispus clar în ultimul act, cu 5-0, de fostul deţinător al titlului, Marius Dumitru, de la Dacia Mioveni. Adrian Botuşan a mers foarte bine până în finala categoriei 69 de kilograme, acolo unde a trebuit să se recunoască învins în faţa mult mai titratului Marian Pita, de la Steaua Bucureşti, un sportiv cu prezenţe constante la campionatele mondiale sau europene.

„Sunt foarte bucuros pentru rezultatele obţinute, în acest sens fiind felicitat la scenă deschisă de oficialii de la federaţie. Vicol a luptat senzaţional, iar performanţa sa este cu adevărat una deosebită dacă stăm să ne gândim că Suceava n-a mai avut un campion naţional de seniori din anul 1971. În ce-l priveşte pe Botuşan, a făcut senzaţie cu victoria din semifinale în faţa lui Carol Szabo, care pornea mare favorit. Am lăsat o impresie bună şi am arătat că suntem un grup unit, în ciuda problemelor şi a lipsurilor cu care ne confruntăm. Cei doi pugilişti nu vor primi nicio recompensă din partea clubului şi este dureros să constatăm că munca noastră nu este apreciată. Singurul nostru ajutor vine de la oameni de afaceri care au aflat despre performanţele noastre de prin presă, cum este cazul lui Sergiu Rotari şi Ionuţ Rotari, sau de la prieteni ca Doru Andrioaia. De asemenea, mă bucur că firma Trutzi şi-a manifestat interesul de a investi în boxul sucevean începând din 2019”, a declarat antrenorul Andu Vornicu, care a dorit să mulţumească pentru sprijin şi Consiliului Local Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: