Gheorghe Flutur:

Un nou terminal al Aeroportului Suceava va fi construit în 15 luni

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, miercuri, că a fost selectată firma care va realiza extinderea terminalului Aeroportului Internaţional Suceava.

„A fost desemnat câştigătorul pentru terminalul aeroportului. O investiţie de peste 12 milioane de lei, care are termen de execuţie un an şi 3 luni” a spus Flutur.

Preşedintele CJ a menţionat că a crescut numărul de pasageri de la 12.000 pe an în urmă cu 10 ani, la peste 350.000 de pasageri pe an.

Licitaţia a fost câştigată de o asociere de firme având ca lider o firmă din Cluj-Napoca, au precizat surse din CJ Suceava.

Noul terminal este proiectat pentru procesarea a peste 500.000 de pasageri anual. Vor putea fi procesaţi 340 de călători pe oră, astfel încât să permită ca, în acelaşi timp, să poată fi procesate două curse externe şi una internă.

Proiectul prevede o extindere a clădirii pentru terminalul pentru curse externe, care va avea o suprafaţă de circa 1.500 mp, dar va fi extins şi actualul terminal, care va fi folosit pentru curse interne. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI