Ştrandul din Iţcani va fi reconstruit

> Expertiza efectuată la solicitarea autorităţilor municipale sucevene a concluzionat că „o eventuală reabilitare ar fi mai scumpă decât demolarea şi reconstruirea”. > Investiţia este estimată la circa 12 milioane de lei, lucrările vor dura 24 de luni, amenajate urmând a fi 3 noi bazine, inclusiv cu apă sărată şi pentru copii, precum şi 3 plaje

În plin sezon rece, autorităţile locale din municipiului Suceava sunt preocupate de asigurarea confortului locuitorilor reşedinţei de judeţ din zilele caniculare ale anilor care vor urma. În acest sens, pe masa de dezbateri a deliberativului va ajunge un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate şi a investiţiei în modernizarea ştrandului Iţcani. Conform proiectului de hotărâre, aceasta din urmă se va ridica la aproape 12 milioane de lei, iar execuţia efectivă se va desfăşura pe durata a 24 de luni. Astfel, pe amplasamentul de 10.790 de metri pătraţi al vechiului ştrand, „acum dezafectat”, se vor amenaja un bazin principal cu suprafaţa de 1.250 de metri pătraţi; un bazin cu apă sărată, de 250 de metri pătraţi un bazin pentru copii, de 420 de metri pătraţi; o terasă pentru alimentaţie publică, vestiare şi grupuri sanitare. Construite ar urma să fie un spaţiu de joacă pentru copii; două platforme pentru plajă, cu un total de 1.120 de metri pătraţi; o platformă de plajă deck, de 700 de metri pătraţi; un spaţiu verde pentru relaxare; un pavilion de control acces şi un pavilion administrativ. Pe lângă reţelele de utilităţi de rigoare, în plan este dotarea cu sistem de sonorizare publică şi sistem de supraveghere video. La această dată, cele 3 bazine descoperite platformele, vestiarele şi amenajările exterioare, vechi de aproape 40 de ani, se află într-o avansată stare de degradare.

Licitaţia pentru întocmirea studiului de fezabilitate privind modernizarea ştrandului de la Iţcani a fost câştigată de Aghemir Company Bucureşti. Iniţial, ştrandul trebuia să fie modernizat pe vechea structură, însă la iveală a ieşit faptul că bazinele prezintă fisuri incompatibile cu standardele în vigoare. De altfel, expertiza efectuată la solicitarea autorităţilor municipale sucevene a concluzionat că „o eventuală reabilitare ar fi mai scumpă decât demolarea şi reconstruirea”. „Obiectivul de bază al investiţiei este asigurarea, la nivel municipal, a unui spaţiu destinat înotului recreativ, precum şi activităţilor de relaxare asociate cu acest sport, acest tip de spaţiu fiind, în prezent, absent din municipiu”, se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre de Consiliu Local.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: