Podul de la Milişăuţi ar putea fi redeschis traficului în aproximativ două săptămâni

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) apreciază că podul de la Milişăuţi, închis în vara acestui an după ce a fost afectat de viitura de pe râul Suceava, ar putea fi redeschis traficului rutier peste două săptămâni, după ce se finalizează lucrările de reparaţii.

Potrivit CNAIR, şi în actualele condiţii meteorologice vitrege se continuă lucrările la podul de la Milişăuţi. „Se fac lucrări la deschiderea 6, unde s-a finalizat turnarea şapei de beton, şi urmează montarea hidroizolaţiei, iar la deschiderea 7 urmează turnarea şapei de beton. În prezent se mai lucrează şi la trotuarele ambelor deschideri. Dacă condiţiile meteorologice vor fi favorabile, se va aşterne covorul asfaltic şi se vor finaliza lucrările în aproximativ 2 săptămâni”, arată CNAIR.

Lucrările de reparaţii au început în data de 23 iulie şi ar fi trebuit să se încheie în 21 de săptămâni, respectiv în 11 decembrie.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a emis ordinul nr. 2/19319, din 20 iulie 2018, pentru începerea lucrărilor la podul de la Milişăuţi cu data de luni, 23 iulie 2018, cu o durată de execuţie de 21 săptămâni.

Autorizaţia de construcţie privind „executarea lucrărilor de intervenţie în primă urgenţă pentru refacerea podului de pe DN 2 H km 4+776, peste râul Suceava, la Milişăuţi” a fost atribuită firmei care a câştigat licitaţia, SC Geiger Transilvania SRL din Sibiu, cu care s-a încheiat contractul, nefiind depuse contestaţii în urma licitaţiei.

În urma ploilor abundente şi a creşterii nivelului apelor râului Suceava, unul dintre pilonii podului de la Milişăuţi a fost afectat, în carosabil au apărut fisuri, astfel că traficul pe DN2H a fost întrerupt, circulaţia fiind dirijată pe rute alternative.

Pentru podul de la Milişăuţi, de pe DN 2H, imediat după producerea avariei, a fost întocmită documentaţia de constatare a acesteia şi înaintată către DRDP Iaşi, care a realizat demersurile pentru execuţia lucrărilor în regim de urgenţă. (Foto: CNAIR)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: