La standul CJ Suceava de la Târgul Internaţional de Turism din Varşovia

Călătorie virtuală prin Bucovina

> Vizitatorii au fost interesaţi şi de meşteşugurile locale şi au primit ouă cu sigla Centenarului Unirii Bucovinei cu Ţara

 Numeroşi vizitatori ai Târgului Internaţional de Turism „Tourism & Travel”, care se desfăşoară de joi până sâmbătă la Varşovia, s-au arătat interesaţi de destinaţia Bucovina şi au avut posibilitatea să facă o călătorie virtuală şi să vadă cum se încondeiază ouăle, unii primind din partea unui meşter popular bucovinean ouă încondeiate cu sigla Centenarului Unirii Bucovinei cu Ţara.

Ministerul Turismului a anunţat, vineri, că a pus la dispoziţie gratuit standul de promovare a României la cel mai mare târg de turism din Polonia pentru 14 coexpozanţi, turoperatori români şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Potrivit sursei citate, vizitatorii standului României au putut face un tur virtual cu ajutorul ochelarilor VR, iar în plus, aceştia au primit de la un meşter popular câte un ou încondeiat cu însemnele Centenarului.

„Colaborarea cu Polonia va duce la creşterea numărului de turişti străini care ajung în ţara noastră. Vrem să oferim turiştilor experienţe unice, iar pentru acest lucru este necesar să gândim anumite rute culturale comune cât mai atractiv şi pentru turişti din zone îndepărtate. Sunt convins că dialogul deschis şi crearea grupurilor comune de lucru ne vor conduce la creşterea numărului de turişti”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

România urmează să semneze un acord cu Polonia în ceea ce priveşte crearea unor rute culturale comune pentru atragerea turiştilor de tip long-haul, precizează Ministerul Turismului.

Consiliul Judeţean Suceava participă la Târgul Internaţional de Turism „Tourism&Travel” din Varşovia, şi şi-a propus să consolideze pieţele turistice din Polonia în vederea atragerii unui număr mai mare de turişti polonezi în Bucovina, aceştia situându-se în prezent, conform datelor statistice, pe locul 5 în rândul turiştilor străini sosiţi in judeţ.

În cadrul acestui stand, Bucovina este singura destinaţie care promovează meşteşugurile tradiţionale, prin intermediul meşterului popular Elena Torac, care, pe lângă produsele expuse, oferă şi demonstraţii de încondeiere ouă.

La standul Bucovinei vizitatorii pot realiza o călătorie virtuală prin intermediul ochelarilor VR.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: