Premierul a anunţat remanierile din guvern

Viorica Dăncilă a anunţat luni seara schimbările din guvern: L. Olguţa Vasilescu – Transporturi, Marius Budăi –Ministerul Muncii, N. Bădălău – Economie, Alexandru Petrescu – Comunicaţii, Daniel Breaz – Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului şi Sportului – Bogdan Matei, Ministerul Dezvoltării – Ilan Laufer, Ministerul Apărării – Gabriel Leş.

„La ministerul Transporturilor, Lia Olguţa Vasilescu. Am văzut că are capacitatea de a duce la bun sfârşit proiecte pentru România, cum ar fi Legea pensiilor. Sperăm ca experienţa sa în cadrul Ministerului Muncii să fie reflectată şi în Ministerul Transporturilor. Am propus pentru Ministerul Muncii pe Marius Budăi. Acesta e şeful Comisiei pentru buget finanţe şi bănci şi e dublat de experienţa pe care o are în administraţie. La Ministerul Economiei nominalizarea este Niculae Bădălău. Am considerat că este nevoie de o persoană cu autoritate pentru a accelera proiectele” a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

Ea a făcut publice şi deciziile privind portofoliile de la Cultură, Comunicaţii şi Dezvoltare.

„Alexandru Petrescu este nominalizarea la Ministerul Comunicaţiilor. La Ministerul Culturii este Daniel Breaz. Cred că avem nevoie de rigurozitatea matematică a acestui profesor care să mişte lucrurile în bine. Dl Bogdan Matei la Ministerul Tineretului şi Sporturilor. Am propus revenirea unui fost ministru, este vorba de Ilan Laufer. Vreau să îi mulţumesc dlui Fifor pentru activitatea sa. Lasă un minister la cheie, iar pentru acest minister l-am propus pe dl Gabriel Leş, care a mai fost la Apărare” a mai spus Dăncilă.

Preşedintele României a anunţat că respinge propunerile PSD pentru Transporturi şi Dezvoltare

 Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, ieri, că nu va semna decretele de numire în funcţia de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguţa Vasilescu şi pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.

„Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Această remaniere, după părerea mea, este o soluţie slabă. Sunt în continuare de părere că soluţia corectă pentru România ar fi fost şi este în continuare soluţia înlocuirii acestui guvern care a creat multe probleme României. Dar până atunci avem această remaniere. Sunt de acord să se facă o remaniere, însă trebuie să ţin cont de câteva lucruri aici. În primul rând, este nevoie să ne amintim că ne aflăm în faţa unei provocări grele. Preşedinţia Consiliului UE pe care o vom prelua de la 1 ianuarie 2019 poate să ducă la un succes al României doar în măsura în care ministerele îşi fac treaba şi abordarea României e una coerentă. Concluzie. E nevoie de miniştri care performează foarte bine” a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele ţării a precizat că a semnat decretul de remaniere pentru miniştri, precizând însă că nu are de gând să-i numească pe Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Transporturilor şi pe Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării Regionale.

„Aşadar se revocă din funcţia de membru al Guvernului miniştrii Vasilescu, Andruşcă, Cojocaru şi Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor şi se numesc în funcţia de membru al Guvernului următorii: Leş, Budăi, Bădălău, Breaz, Petrescu, Matei. Celelalte două propuneri le consider nepotrivite şi vor fi refuzate” a conchis Klaus Iohannis.

Noii miniştri au depus jurământul la Cotroceni

 Noii miniştri ai Cabinetului Dăncilă au depus jurământul, marţi, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis urându-le succes în noul mandat. Şeful statului a precizat că a semnat decretul de remaniere, precizând însă că nu-i numeşte pe Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Transporturilor şi pe Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării Regionale. Klaus Iohannis nu l-a menţionat însă pe Paul Stănescu printre miniştrii pentru care a semnat decret de remaniere.

La ceremonie au mai fost prezenţi premierul Viorica Dăncilă, vicepremierul Viorel Ştefan, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb şi ministrul pentru Românii de Pretutindeni Natalia Intotero, ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici şi ministrul pentru IMM-uri, Radu Oprea.

Ulterior, toţi membrii Guvernului au avut o şedinţă informală la Palatul Victoriei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: