Simpozion dedicat Centenarului Marii Uniri, la CT „Petru Muşat” Suceava

Sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale şi cu binecuvântarea ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Colegiul Tehnic „Petru Muşat” din Suceava, în colaborare cu Seminarul Teologic „Mitropolitul Dosoftei” şi Asociaţia şcolară suceveană pentru Educaţie şi Dezvoltare, a organizat în data de 12 noiembrie a.c., un simpozion închinat Centenarului Marii Uniri.

Evenimentul s-a desfăşurat sub titlul „2018 – Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918”.

 El a avut loc în sala de festivităţi a Colegiului „Petru Muşat”, prezentând în faţa spectatorilor un program bogat, cu subiecte interesante, care au antrenat un număr mare de elevi şi profesori din universitate, şcoli gimnaziale şi licee sucevene.

Invitat de onoare al acestui popas cultural a fost PS Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

După intonarea Imnului de Stat şi cuvântului de bun-venit adresat tuturor participanţilor de prof. dr. Maria Teodoreanu, directorul colegiului, Preasfinţia Sa a elogiat atât iniţiativa organizatorilor, cât şi aportul celor care au transformat evenimentul istoric în lecţie vie de recunoştinţă faţă de actul istoric înfăptuit în 1918.

Interpretări muzicale susţinute de coruri şi grupuri vocale cu un repertoriu divers, recitări, scenete, momente power point şi prelegerile susţinute de conf. univ. dr. Carmen Balan şi lect. univ. dr. Geta Moroşan au întregit atmosfera de înaltă sărbătoare culturală.

Expoziţia cu piese de port popular din zonă a suscitat nu numai interesul, ci şi admiraţia sinceră a vizitatorilor. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: