Pentru al doilea an consecutiv

Proiectul de modernizare a iluminatului public a adus municipiului Suceava Trofeul de Excelenţă în Administraţie

> Primarul Ion Lungu: Aceste trofee arată faptul că în municipiul Suceava lucrurile merg într-o direcţie bună

Municipiul Suceava a câştigat pentru al doilea an consecutiv Trofeul de Excelenţă în Administraţie în cadrul Galei Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), după ce a fost nominalizat la trei categorii.

După ce anul trecut municipiul Suceava a obţinut trofeul „Excelenţă în Educaţie”, în acest an municipiul a câştigat trofeul „Excelenţă în Iluminat Public şi Eficienţă Energetică”.

Primarul Ion Lungu a spus că de remarcat este că cel mai mare punctaj acordat de Consiliul Rectorilor din România a fost pentru proiectul de la Suceava, iar trofeul i-a fost înmânat de unul dintre prorectorii Institutului Politehnic Bucureşti.

„Prin acest proiect s-a modernizat iluminatul public din oraş, a crescut intensitatea luminoasă de la 45 la 100%, poluarea e zero şi, lucrul cel mai important, s-a redus de 3,5 ori factura la iluminat public” a spus primarul Ion Lungu.

El a arătat că acesta este considerat un proiect de bune practici la nivel naţional în acest domeniu.

Ion Lungu a mai spus că municipiul Suceava a fost nominalizat la trofee de excelenţă în transport public şi antreprenoriat local.

„Mulţumesc sucevenilor care au suportat deranjul creat de implementarea acestui proiect, consilierilor locali care au aprobat în Consiliul Local proiectele aferente acestui proiect şi echipei din Primărie care a contribuit la realizarea acestuia. Aceste trofee arată faptul că în municipiul Suceava lucrurile merg într-o direcţie bună” a precizat Ion Lungu.

Desfăşurată sub înaltul patronaj al preşedintelui României, Klaus Iohannis, cea de a doua ediţie a Galei AMR şi-a propus premierea performanţei în zece domenii de interes pentru administraţia locală: Excelenţă în Educaţie, Excelenţă în Sănătate şi Asistenţă Socială, Excelenţă în Transport Public şi Mobilitate, Excelenţă în Gestionarea Eficientă a Deşeurilor, Excelenţă în Regenerarea Urbană a Spaţiilor Publice, Excelenţă în Promovarea Culturală, Turistică şi Sportivă, Excelenţă în Iluminat Public şi Eficienţă Energetică, Excelenţă în Digitalizare/ Smart City, Excelenţă în Guvernarea Locală Participativă, Excelenţă în Promovarea şi Susţinerea Antreprenoriatului.

Asociaţia Municipiilor din România a fost înfiinţată în anul 1990 şi include toate cele 103 municipii din România, precum şi cele şase sectoare ale municipiului Bucureşti, în total 109 membri. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: