Pentru a lămuri oamenii să se branşeze la noua reţea de gaze naturale

În Burdujeni-sat, din poartă-n poartă

Responsabili specializaţi ai Primăriei Municipiului Suceava şi reprezentanţi ai firmei constructoare vor merge din casă în casă pentru ai determina pe locuitorii cartierul Burdujeni-sat să facă cereri de branşare la reţeaua de gaze naturale în curs de amenajare. După ani întregi de demersuri, introducerea alimentării cu gaze a început pe strada Lev Tolstoi, proiectul prevăzând doar plasarea conductei principale naturale în zona locuinţelor. Artera face obiectul unei investiţii de reabilitare, intervenţiile fiind condiţionate însă de cele de realizare a infrastructurii de gaze, astfel încât „asfaltul să nu mai fie spart după aceea”.

„Important este ca locuitorii de pe această stradă să facă cereri către furnizorul de gaze, pentru a înfiinţa branşamentele. Strada este prinsă într-o reabilitarea totală şi ar fi păcat ca, după ce se va pune asfaltul, aceştia să vină cu cerere de racordare la gaze naturale. După asfaltare vom limita eliberarea de avize, de aceea vom merge din poartă în poartă pentru a informa că este important ca proiectele şi cererile să fie făcute acum, să se branşeze, astfel încât ulterior se toarne covorul asfaltic” a pus în vedere viceprimarul Lucian Harşovschi Lucrările efective au început în urmă cu săptămână, după ce licitaţia pentru desemnarea executantului a fost câştigată de societatea comercială Test Prima Suceava. Extinderea reţelei de gaze naturale se va face pe 33 de străzi din cartierele Budujeni-sat şi Tinereţii, la circa 1.300 de imobile, valoarea contractului fiind de 3,71 de milioane de lei, fără TVA. Intervenţiile vor dura 36 de luni, iar finanţarea va fi asigurată dintr-un credit disponibil începând cu anul 2019. Până atunci lucrările făcute sunt plătite din sursele proprii ale Primăriei Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: