În Burdujeni, 25 de blocuri nu au apă caldă şi căldură

Viceprimarul Lucian Harşovschi pune în vedere conducerii Thermonet să intervină cu operativitate la remedierea defecţiunilor din sistemul centralizat de termoficare, astfel încât sucevenii să nu sufere de frig în propriile locuinţe. Harşovschi face această solicitare în condiţiile în care în municipiu au fost semnalate mai multe avarii, temperaturile sunt în scădere accentuată, iar transportatorul, distribuitorul şi furnizorul de agent termic nu are suficiente echipe care să intervină efectiv la efectuarea reparaţiilor care se impun.

„Le solicit public să remedieze cât mai repede aceste avarii, intrând în teren cu mai multe echipe. Un lucru trebuie spus clar: este un serviciu care trebuie furnizat la parametri corespunzători sucevenilor” a punctat viceprimarul, menţionând că un grafic al concesionarului serviciului de apă caldă şi căldură prevede că lucrările vor fi terminate la începutul săptămânii viitoare.

Harşovschi arată că aceste inconveniente survin tocmai în momentul în care municipalitatea s-a angajat să ia un credit pentru subvenţionarea energiei termice destinate încălzirii populaţiei. În acest sens, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local va avea loc în cursul zilei de astăzi, aleşii municipali urmând a aproba rectificarea bugetului local cu 10 milioane de lei, reprezentând un credit de trezorerie. Suma este destinată subvenţionării energiei termice livrate de producătorul Bioenergy în sezonul rece 2018 – 2019, convenţia în acest sens fiind semnată, la Ministerul Finanţelor Publice, de Ion Lungu, şeful executivului sucevean.

„Facem demersuri pentru a achita chiar şi în avans subvenţia, contractarea unui credit fiind prevăzută în rectificarea bugetului local. Însă şi cei de la Thermonet trebuie să se mobilizeze, astfel încât sucevenii să aibă confort termic în case” a reliefat Lucian Harşovschi, menţionând că pe raza municipiului există mai multe avarii, dar cea mai importantă este cea din Burdujeni, unde 25 de blocuri nu au apă caldă şi căldură.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: