În Palatul Administrativ

Plăci comemorative dezvelite la împlinirea a 100 de ani de la intrarea Armatei Române în Suceava

Două plăci comemorative au fost dezvelite, ieri, în Palatul Administrativ din Suceava, de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur şi subprefectul Silvia Boliacu, în prezenţa şefilor instituţiilor din judeţ, la împlinirea a 100 de ani de la intrarea Armatei Române în Suceava.

Preşedintele Gheorghe Flutur a spus că, în urmă cu 100 de ani, la chemarea Consiliului Naţional Român, Divizia 8 Română condusă de generalul Iacob Zadik, din cadrul Corpului 4 Armată, a intrat în Suceava, iar apoi trupele române au ajuns la Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret, Rădăuţi, iar în 11 noiembrie, la prânz, în Cernăuţi.

El a arătat că evenimentele au început în 5 noiembrie, cu ordinul prin care, în data de 6 noiembrie 1918, Armata Română a intrat în Suceava.

Gheorghe Flutur a menţionat că Palatul Administrativ era la acea dată sediul Primăriei Suceava.

Subprefectul Silvia Boliacu a arătat şi ea importanţa datei de 6 noiembrie în istoria Unirii Bucovinei cu Ţara şi a subliniat că Unirea nu a fost un cadou pentru generaţiile următoare, ci este o responsabilitate pentru dezvoltarea acestei ţări. Ea a mai spus că, acum, România este membru al Uniunii Europene, bucurându-se de toate avantajele ţărilor membre.

În cadrul acestui eveniment, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a făcut un scurt istoric al momentelor intrării Armatei Române în Suceava.

O placă identică a fost dezvelită şi în biroul preşedintelui CJ Suceava.

Plăci comemorative urmează să fie amplasate şi în sediile primăriilor din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi şi Siret. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: