Atletism, Campionatul Balcanic de cros

Medalie de aur pentru Dorin Andrei Rusu, la tineret, şi medalie de bronz pentru Angela Olenici, la junioare

Delegaţia României a reuşit să câştige un număr de 13 medalii, 4 de aur, 5 de argint şi 4 de bronz, la ediţia 2018 a Campionatului Balcanic de cros, găzduit la Botoşani, informează FR de Atletism.

Competiţia a fost organizată de către Federaţia Română de Atletism, cu sprijinul autorităţilor locale şi judeţene din Botoşani, fiind dedicată juniorilor, tineretului şi seniorilor. Au participat sportivi din opt ţări: Turcia, Serbia, Albania, Bulgaria, Republica Moldova, România, Ucraina şi Macedonia. Suceava a fost una dintre performerele întrecerilor, doi sportivi din judeţ reuşind să urce pe podiumul de premiere.

Dorin Andrei Ursu, de la CSM Dorna Vatra-Dornei, a câştigat medalia de aur, la categoria U23, în proba de 8 km. Sportivul pregătit de Cristian Prâsneac a trecut primul linia de sosire cu timpul de 23min09sec25/100, urmat în clasament de bulgarul Ivo Balabanov (la 1sec04/100) şi de turcul Onur Aras (la 7sec6/10). Tot în aceeaşi competiţie, Andrei Dorin Rusu a cucerit medalia de aur şi cu echipa României unde a avut colegi pe Chiş Laviniu, de la CSU Oradea, Coman Nicolae Marian, de la Steaua Bucureşti şi Ionuţ Valentin Draguşin, de CS Dragăşani.

„Mă bucură aceste două titluri de campion balcanic, dar şi faptul că Andrei Dorin Rusu a arătat maturitate. Sportivul nostru a controlat toată cursa ca un mare campion şi pe ultima parte a mărit tempoul, adversarii nereuşind să facă faţă ritmului. După acest succes, Andrei Dorin Rusu s-a calificat pentru Campionatul European de cros care are loc pe 9 decembrie în localitatea Tilburg, Olanda”, a declarat antrenorul Cristian Prâsneac.

România a cucerit încă o medalie de aur la categoria senioare, în proba de 8 km, prin Paula Todoran, care s-a clasat pe primul loc cu timpul de 26min35sec59/100, urmată de colegele ei Roxana Bîrcă (la 4sec2/10) şi de Cristina Simion (la 41sec5/10). România a obţinut, ca urmare a acestor rezultate, a patra medalie de aur în concursul pe echipe la senioare.

Cealaltă medalie suceveană a fost reuşită de Angela Veronica Olenici, sportiva pregătită de Toader Flămând obţinând bronzul la juniori feminin individual.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: