Campanie de semnături în judeţul Suceava

„Un milion pentru Unire“

Azi se lansează campania de semnături „Un milion pentru Unire” în judeţul Suceava. Organizatorii anunţă că vor explica demersul în cadrul unei conferinţe de presă programată la ora 10, la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” din Suceava. „De asemenea, toţi românii, de pe ambele maluri ale Prutului, sunt invitaţi să participe la sărbătorirea celor 100 de ani de la Marea Unire în cetatea din Alba Iulia, pe 1 decembrie, iniţiativă a Alianţei pentru Centenar şi a primarilor din judeţul Alba” se mai spune în comunicatul primit de redacţie.

„În pragul împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, îi îndemnăm pe bucovineni aici, în vechiul scaun de domnie de la Suceava, să nu uite trecutul Moldovei şi să nu îşi piardă nădejdea în viitorul României, să facem din ce a mai rămas din Anul Centenar o ocazie de a înscrie pe terenul istoriei punctul decisiv: reîntregirea naţională. La Alba Iulia vom merge zeci de mii de oameni, din toate colţurile ţării, din Chişinău până în Timişoara, iar sucevenii sunt invitaţi în Cetatea Unirii pentru a da de veste că Ştefan Vodă al Moldovei, Ştefan Vodă mai trăieşte, declară preşedintele Acţiunii 2012, George Simion.

Campania de semnături „Un milion pentru Unire” se desfăşoară în toată România, Republica Moldova şi în diaspora, ea antrenând, potrivit lui George Simion, sute de asociaţii şi voluntari care îşi doresc Unirea. „Scopul campaniei este de a aduna un milion de semnături, care vor oferi cadrul legal pentru revizuirea Constituţiei prin introducerea unui preambul în care va fi menţionată ideea de reîntregire naţională” . Aflăm că cei care doresc îşi pot înregistra semnătura online pe site-ul Semnez.eu. (D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: