La USV, seminar doctoral

„Limbă, literatură, lume: discurs şi interpretare”

La Universitatea „Ştefan cel Mare” s-a desfăşurat, în zilele de 1 şi 2 noiembrie, seminarul doctoranzilor filologi, la care au fost invitaţi şi studenţii de la ciclurile de licenţă şi masterat.

Potrivit reprezentanţilor USV, seminarul intitulat „Limbă, literatură, lume: discurs şi interpretare” se organizează semestrial şi reuneşte doctoranzi şi masteranzi, aflaţi în diverse etape de realizare a cercetării (pentru elaborarea lucrării de disertaţie sau de doctorat), pentru a supune dezbaterii şi evaluării rezultatele parţiale sau finale ale investigaţiilor proprii.

„Conceput sub forma unui dialog dintre specialişti în formare şi cei cu experienţă, seminarul are drept moderatori şi evaluatori conducători de doctorat şi profesori de la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării. În acest cadru, se avansează sugestii care vor contribui la ameliorarea conţinutului şi formei studiilor prezentate, astfel încât, în urma unei selecţii riguroase, o parte dintre aceste lucrări să fie propuse ulterior spre publicare unor reviste cotate în baze de date internaţionale” a arătat sursa citată.

Această ediţie a seminarului s-a desfăşurat cu sprijinul financiar al MEN şi prin contribuţia Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat, în colaborare cu Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării şi cu Asociaţia profesională (a filologilor) Akademos. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: