Preşedintele regiunii germane Schwaben, Jurgen Reichert:

Aţi făcut primul pas de la un spital regional la o clinică universitară

> Ar trebui să integraţi şi secţia de psihiatrie, pentru ca bolnavii de acolo să nu fie stigmatizaţi

Preşedintele regiunii germane Schwaben, Jurgen Reichert, a declarat, joi, la inaugurarea Secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean Suceava după extindere şi modernizare, că acesta este unul dintre multele exemple ale parteneriatului dintre Suceava şi Schwaben de peste 20 de ani şi că pe un asemenea parteneriat se bazează Europa.

El a subliniat că de la prima sa vizită în Bucovina, în urmă cu 20 de ani, s-au schimbat foarte multe în zonă şi că foarte important este că s-a progresat foarte mult în ceea ce priveşte domeniul sănătăţii.

„Mă bucur că am avut şi eu o mică contribuţie şi aţi aplicat schimburile de experienţă cu colegii de specialitate din regiunea Schwaben” a spus Reichert.

El a arătat că este foarte important că spitalul sucevean se îndreaptă şi spre cercetarea medicală.

„Aţi făcut primul pas de la un spital regional, la o clinică universitară în care cercetarea medicală are un rol foarte important în diversele tratamente şi în zona de prevenţie” a declarat Reichert.

El a mai spus că, deoarece a făcut parte din consilii de administraţie ale unor astfel de instituţii, poate confirma cât de importante sunt asemenea instituţii pentru cetăţenii unei regiuni.

Jurgen Reichert a mai arătat că există posibilitatea ca, în viitor, să se facă diagnosticarea rapidă a unor cazuri şi să existe o colaborare prin videoconferinţă pentru bolnavii de inimă, iar atunci centrul sucevean ar putea deveni mai valoros în regiune.

El a mai apreciat că următorul pas foarte important ar fi de a se integra Secţia de Psihiatrie în cadrul unui spital, pentru a se elimina stigmatizarea pacienţilor şi a se crea un cadru în care astfel de bolnavi să fie ajutaţi şi mai uşor integraţi.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, i-a oferit preşedintelui Jurgen Reichert medalia „Centenarul Unirii Bucovinei cu Ţara” în semn de preţuire pentru tot ceea ce el a făcut şi face în cadrul parteneriatului dintre Schwaben şi Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: