Aproape 250 de fermieri suceveni s-au încumetat să ia credite de la băncile comerciale

 > În acest sens, beneficiarii schemelor de sprijin pe suprafaţă au cerut adeverinţe de la APIA, banii urmând a lua calea finanţării capitalului de lucru

În vederea sprijinirii fermierilor, Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava a continuat relaţiile de colaborare cu băncile comerciale şi Fondul de Garantare a Creditului Rural, semnând convenţii şi acte adiţionale privind finanţarea capitalului de lucru pentru beneficiarii schemelor de sprijin pe suprafaţă. Astfel, anul acesta, Centrul Judeţean Suceava a eliberat 247 adeverinţe pentru contractare de credite, instituţia având încheiate convenţii cu mai multe unităţi bancare.

„Până pe 30 septembrie s-a derulat şi activitatea de eliberare de adeverinţe pentru beneficiarii plăţilor unice pe suprafaţă pentru accesarea de credite bancare. Au fost eliberate 247 de adeverinţe pentru tot atâţia beneficiari care au încheiat convenţii cu APIA” se arată într-un raport al Instituţiei Prefectului judeţului Suceava, prezentat în şedinţa Colegului prefectural.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură eliberează adeverinţe din care să rezulte că potenţialul beneficiar a depus cerere de plată pentru plăţile naţionale directe complementare şi că, la solicitant, a fost efectuat controlul administrativ asupra corectitudinii declaraţiei prin care se apelează la sprijinul financiar al statului. Pe de altă parte, adeverinţa are rolul de a arăta că, în momentul eliberării actului, beneficiarul nu făcea obiectul excluderii de la plată, dar şi că erau îndeplinite condiţiile generale pentru acordarea sumelor la care acesta ar avea dreptul. Băncii creditoare îi revine obligaţia de a se angaja la respectarea nivelurilor costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plăţilor directe, astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului să nu depăşească, la data respectivă, ROBOR şi comisioanele specifice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: