Alexandru Băişanu susţine o lege care să sancţioneze drastic folosirea telefonului mobil la volan: 

Folosit în timpul condusului, telefonul poate fi generator de accidente grave

Preşedintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, marţi, la Antena 3, că susţine proiectul de lege prin care să se sancţioneze drastic folosirea, în orice fel, a telefonului mobil la volan.

În cadrul emisiunii a fost prezentată o statistică potrivit căreia, numai în 2018, au murit 16 români din cauză că şoferii „făceau live” pe Facebook.

Băişanu a arătat că statistica demonstrează că, în timpul condusului, telefonul poate fi generator de accidente grave, cu pierderi de vieţi omeneşti.

El a mai spus că pentru prevenirea unor asemenea situaţii, în Europa există state care interzic cu desăvârşire folosirea telefonului la volan.

Băişanu a declarat că este inadmisibil că proiectul de lege prin care să se sancţioneze acest tip de comportament la volan nu se dezbate de 4 luni, nefiind considerat o urgenţă.

„Este important să dăm drumul la această lege” a precizat deputatul.

El a spus că ar trebui declanşată şi o campanie naţională de prevenţie cu prezentarea riscurilor folosirii telefonului mobil la volan, şi nu doar pentru „live pe Facebook”, ci şi pentru vorbit în timpul condusului sau pentru transmiterea de mesaje text. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: