Iluminatul electric din cartierul rezidenţial de pe Aleea Dumbrăvii, întârziat din cauza proiectării şi a echipamentelor din import

> „Nu depinde doar de noi, problema fiind că majoritatea componentelor se aduc din afară” a arătat responsabilul Energo Sistem, câştigătorul licitaţiei, care a reclamat termenul scurt de execuţie

 Noile reţele de alimentare cu energie electrică şi cele de iluminat public stradal, pe care Primăria Suceava le finanţează, în parteneriat cu EON, în zona rezidenţială de pe Aleea Dumbrăvii, bat pasul pe loc.

Angajamentele contractuale prevedeau ca execuţia să se încheie până la finele lui 2018, însă ieri, în cadrul comandamentului pentru monitorizarea investiţiilor din municipiu, s-a constat că există neşansa prelungirii lucrărilor. În cauză sunt străzile Fagului, Arţarului, Socului, Frasinului, Nicolae Istrati, Romeo Calancea, Anton Hoban, Ion Dragoslav, Eugen Lovinescu şi Mihai Băcescu, o parte dintre acestea în proprietate privată, şi pe care, din această cauză, anterior, autorităţile locale nu au putut face investiţii.

După trecerea arterelor în domeniul public, licitaţia lansată de autorităţile municipale a fost câştigată de Energo Sistem Suceava, însă oficialii acestora au declarat că nu ştiau că termenul pentru executarea lucrării este „aşa de strâns”. Potrivit responsabililor cu pricina, operaţiunea de predare a amplasamentului s-a petrecut, însă certificatul de amplasament, fără de care intervenţiile nu pot avea loc, a expirat deja. Necazul este că în termenul amintit este inclusă şi proiectarea, care este încă în curs de întocmire.

„Proiectarea este demarată, iar contractul de aprovizionare este ferm. Însă nu depinde doar de noi, problema fiind că majoritatea componentelor se aduc din afară. Ştiam despre acest lucru, însă nu şi despre termenul aşa de scurt” a arătat responsabilul Energo Sistem.

Ion Lungu, primarul Sucevei, a cerut eliberarea certificatului de urbanism, urgentarea proiectării şi aprovizionării, pe lista Primăriei, pentru alimentare cu energie electrică, figurând şi străzile Traian Popovici din zona Lanişte, Petru Comănescu din zona Tătăraşi, Făgetului şi I.C. Brătianu din Burdujeni-sat şi Decebal din Iţcani.

În urmă cu circa 2 ani şi jumătate, primarul Ion Lungu făcea cunoscut că Primăria Municipiului Suceava intenţionează să extindă reţeaua electrică de iluminat public în zone în care locuitorii nu se bucurau de respectivul serviciu. La acea dată, edilul-şef se referea la străzi din cartierele nou construite, pe 30 dintre cele 74 de artere neputându-se interveni întrucât terenurile erau în proprietate privată. Ion Lungu spunea că, în vederea executării lucrărilor, proprietarii trebuie să doneze suprafeţele cu pricina către Primărie, iar donaţia să fie aprobată prin hotărâre a Consiliului Local.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: