Vlad Miriţă, iniţiator al demersului „Referendum”:

„Aceste milioane de voturi sunt un capital de forţă”

> Potrivit lui, politicienii şi presa sunt vinovaţi de eşecul campaniei pentru referendum > Oamenii „n-au fost informaţi, n-au fost conştientizaţi, pentru că, în dinamica informaţională în care trăim, în balastul informaţional care curge pe posturile de televiziune şi în spaţiul online, oamenii, prinşi în grijile de zi cu zi, nu au avut răgazul şi nu au fost suficient de bine atraşi de subiect. S-a vorbit prea puţin, în aşa fel încât mesajul a ajuns doar la o parte din public”

 Tenorul Vlad Miriţă, unul dintre iniţiatorii proiectului Coaliţiei pentru Familie pentru revizuirea Constituţiei României, vede partea bună de după eşecul referendumului, fiind de părere că „aceste milioane de voturi sunt, de fapt, un capital de forţă şi societatea românească nu doarme”, a transmis ieri Mediafax.

Vlad Miriţă a înregistrat, în timp ce se afla în maşină, un mesaj pe care l-a făcut public în noaptea de duminică spre luni, după închiderea urnelor:

„Ne-am întristat un pic că n-am biruit aici cum ne doream, dar m-am gândit un pic mai bine şi am ajuns la această concluzie. Având în vedere că au trecut trei ani de când s-au strâns semnăturile, partidele politice, care iniţial au promis că vor susţine referendumul, aşa de tare l-au susţinut încât au lăsat să treacă trei ani, să se dilueze un pic mesajul şi l-am primit cadou într-o perioadă foarte dificilă, de mari tensiuni sociale. Am avut o întrebare despre care foarte multă lume nu ştia că este o întrebare standard şi timpul a fost foarte scurt, nu s-a putut comunica eficient, ca oamenii să scape de suspiciuni” a spus acesta.

Tenorul consideră că de la politicieni şi de la presă se trage eşecul campaniei pentru referendum: „Cu un context social dificil, cu o întrebare care a trezit şi mai multe suspiciuni, cu o presă care, mare parte din perioada legală de campanie, nu numai că nu a susţinut sau nu a oferit un context în care cetăţenii să fie corect informaţi, ci a şi boicotat referendumul, cu personalităţi marcante ale presei care s-au pronunţat împotriva referendumului sau care au orientat auditoriul împotriva referendumului, cu o campanie făcută cu resurse extrem de modeste, cu nişte adversari foarte agresivi şi toxici în mediul online”.

Vestea bună pentru Miriţă este că „acest referendum, totuşi, a adus la vot aproape 4 milioane de oameni. Românii abia acum cred că se dezmorţesc după ani de zile de neîncredere şi de lipsă de reacţie democratică. Referendumul este un instrument care este la îndemâna noastră oricând. Trebuie doar să urmăm paşii legali pentru a fi declanşat. (…) Nu este nimeni de condamnat că a avut suspiciuni, că a fost îngrijorat de informaţiile care au circulat în mediul online. Cred că acum s-au spulberat multe din argumentele care i-au ţinut acasă pe o parte dintre cei care ar fi venit la vot altfel. Sunt convins că ar fi venit, dacă întrebarea era foarte clară. Legislaţia asta este deocamdată, poate că va trebui schimbată”.

„Cred că ne-am convins cu toţii că nu a fost referendumul lui Dragnea sau al PSD-ului, nici Dragnea şi nici PSD-ul nu au făcut eforturi în sprijinul acestui referendum şi nici celelalte partide. Ca atare, avem un vot foarte sincer. Sunt aproape patru milioane de oameni care s-au exprimat. Patru milioane e o cifră serioasă, un capital electoral care nu prea a fost atins uşor, deci suntem o forţă, suntem aici şi mai sunt încă câteva milioane care nu s-au pronunţat. N-au fost informaţi, n-au fost conştientizaţi, pentru că, în dinamica informaţională în care trăim, în balastul informaţional care curge pe posturile de televiziune şi în spaţiul online, oamenii, prinşi în grijile de zi cu zi, nu au avut răgazul şi nu au fost suficient de bine atraşi de subiect. S-a vorbit prea puţin în aşa fel încât mesajul a ajuns doar la o parte din public. Cei care s-au opus acestui referendum şi ei pot fi încadraţi în mai multe nuanţe, dar cei care sunt lideri de opinie şi ideologi din spatele agendei LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, n.r.) realizează foarte clar că acest referendum n-a fost o glumă. Sigur că ei se bucură că noi nu am atins pragul, nu am făcut cvorum, dar înţeleg foarte clar că aceste milioane de voturi sunt, de fapt, un capital de forţă şi că societatea românească nu doarme” a mai spus tenorul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: