Accidente rutiere provocate de şoferi aflaţi sub influenţa alcoolului

Luni, la ora 10.35, poliţiştii suceveni au fost solicitaţi în ajutor după ce un accident rutier s-a produs pe DN 18, în localitatea Ciocăneşti. Cercetările efectuate de oamenii legii au stabilit că „în timp ce conducea autoturismul, pe fondul consumului de alcool şi a vitezei neadaptate la condiţiile de drum”, un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a efectuat manevra de depăşire a unui alt autovehicul condus regulamentar de un bărbat de 57 de ani, din judeţul Gorj. Manevra nu a fost una reuşită: maşina depăşită a fost acroşată de autovehiculul şoferului vinovat de producerea evenimentului şi care, în urma impactului, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un arbore de pe marginea drumului. În urma impactului a rezultat rănirea unui bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Dorna Arini, pasager în autoturismul condus de bărbatul de 31 de ani. Cei doi şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru cel care se deplasa corespunzător şi de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru conducătorul auto de la care a plecat totul, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit un dosar penal.

Tot luni, odată cu lăsarea serii, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de o localnică în vârstă de 52 de ani că a fost victima unui accident rutier. Cercetările efectuate de oamenii legii au arătat că în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, localitatea Argestru, pe fondul vitezei excesive şi a nepăstrării distanţei regulamentare, un bărbat de 50 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a intrat în coliziune faţă – spate cu autoturismul condus regulamentar în faţa sa de victimă, pe care l-a proiectat într-un podeţ. Din accident a rezultat rănirea şoferiţei. Din fericire, leziunile suferite de aceasta nu au fost atât de grave încât să-i pună viaţa în pericol. Femeia nu era sub influenţa alcoolului, dar, în schimb, conducătorul auto vinovat de cele întâmplate avea o concentraţie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acum are şi un dosar penal pe numele său.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI