Societăţi de profil controlate de oamenii legii pe linie silvică

În perioada 11 – 18 septembrie, lucrătorii Biroului de Combatere a Delictelor Suceava din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi cei din cadrul subunităţilor teritoriale de poliţie, în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere şi ai Direcţiei Silvice Suceava, au organizat mai multe acţiuni punctuale pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării şi prelucrării masei lemnoase. Conform datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, în cadrul acestora au fost efectuate nu mai puţin de 42 de controale. S-au aplicat 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 75.000 lei, şi a fost confiscată, în vederea stabilirii provenienţei, o cantitate de aproape 152 mc de material lemnos, în valoare de circa 49.000 lei, din care faptic 36,61 mc, iar valoric 115,25 mc.

Marfa confiscată, iar vehiculul cu care se efectua transportul, indisponibilizat

Controalele nu au vizat neapărat doar unităţile economice care se ocupă cu prelucrarea primară a materialului lemnos, care îşi derulează activitatea pe raza judeţului, ci şi traficul rutier.

Astfel, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata a oprit pentru control, pe strada 22 Decembrie 1989 din municipiul Suceava, autoutilitara condusă de un bărbat de 71 de ani, din comuna Valea Moldovei, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, materialul lemnos, în valoare de 4.676 lei, a fost confiscat şi predat în custodie personalului silvic, iar autoutilitara a fost indisponibilizată.

Ulterior, lucrătorii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la o societate comercială din comuna Coşna, pe linia respectării normelor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase, ocazie cu care, în urma efectuării balanţei dintre stocurile scriptice şi faptice existente la punctul de lucru, echipa de control a constatat că societatea deţine în plus, fără documente legale de provenienţă, peste 105 mc lemn rotund de esenţă răşinoase şi mai mult de 10 mc de cherestea. Asta pe lângă alte nereguli descoperite, astfel că s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii, fiind aplicate trei amenzi în cuantum de 10.000 lei. Materialul lemnos deţinut în plus, fără documente, în valoare totală de aproximativ 25.000 lei, a fost confiscat şi lăsat în custodia organelor silvice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: