Dr. Maricela Cobuz, deputat PSD de Suceava:

Preocuparea pentru sănătatea cetăţenilor este prioritară în actuala guvernare

Deputatul PSD de Suceava dr. Maricela Cobuz a susţinut miercuri, 19 septembrie 2018, în Şedinţa de Plen a Camerei Deputaţilor, o declaraţie politică cu tema: „Preocuparea pentru sănătatea cetăţenilor este prioritară în actuala guvernare”.

În cadrul declaraţiei politice, Maricela Cobuz a precizat că Guvernul României a depus spre finanţare din fondurile Programului Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020 un proiect care are în vedere achiziţionarea a 1.200 de ambulanţe.

Proiectul privind Nota de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor pentru îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale în România prin achiziţionarea a peste 1.200 de ambulanţe a fost aprobat în şedinţa de guvern săptămâna trecută.

Achiziţia celor 1.200 de ambulanţe noi pentru serviciile judeţene de ambulanţă şi pentru SMURD va îmbunătăţi capacitatea de intervenţie la urgenţele medicale. Astfel, se vor achiziţiona 242 ambulanţe de tip A, 375 ambulanţe de tip B4x2, 505 ambulanţe de tip B4x4 şi 122 ambulanţe de tip C, în valoare totală de 476.857.000 lei, astfel fiind îndeplinită o altă măsură precizată în Programul de Guvernare.

O altă măsură importantă adoptată pentru pacienţi a fost reorganizarea Programului naţional de diabet zaharat derulat de CNAS şi finanţat din bugetul Fondului Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate.

Prin aprobarea noului act normativ se vor pune la dispoziţia copiilor bolnavi de diabet zaharat tip I pompe de insulină care vor monitoriza şi controla nivelul glicemiei. 3.600 de copii vor putea beneficia de sistemele de monitorizare continuă a glicemiei şi a pompelor de insulină, potrivit datelor furnizate de către Ministerului Sănătăţii. Astfel, aceşti copii vor scăpa de numărul mare de injecţii, precum şi de înţepăturile necesare controlului glicemic.

O altă măsură importantă se referă la bolnavii epileptici cu rezistenţă la tratamentul standard. Aceştia vor beneficia de dispozitivul de stimulare cerebrală profundă. Prin introducerea acestui dispozitiv cazurile care necesitau tratament în străinătate vor putea fi rezolvate în ţară.

La finalul declaraţiei, deputatul PSD de Suceava dr. Maricela Cobuz a precizat că, în calitate de deputat, membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Parlamentul României şi medic pediatru, va susţine măsurile din domeniul sănătăţii, astfel încât pacienţii din România să fie trataţi şi îngrijiţi la standarde europene. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: