Un punct de vedere

Lăsaţi-i în pace să-şi ducă la îndeplinire programul de guvernare!

PSD şi ALDE au fost votaţi nu numai pentru politica social-democrată, ci mai cu seamă pentru programul de guvernare cu care s-a prezentat în faţa cetăţenilor români în Campania electorală. După constituirea Coaliţiei PSD – ALDE şi formarea guvernului, primele adversităţi şi piedici în conducerea României au venit de la PNL, în frunte cu domnul preşedinte Ludovic Orban. Această împotrivire considerată politica unui partid aflat în opoziţie este în realitate un program de împiedicare a guvernului de a-şi duce la împlinire programul pentru cei patru ani de guvernare. Din câte cunosc ca cetăţean dar şi ca deputat, pot spune că modalităţile de împotrivire au fost şi sunt mereu perfecţionate, dar şi din cele mai dure forme ale adversităţii politice, căpătând forme de ură, duşmănie şi violenţă. Pe parcursul timpului s-au alăturat şi oamenii politici ai USR-ului şi în parte ai PMP-ului. La început au fost utilizate formele fireşti de politică de partidul parlamentar aflat în opoziţie, pornind de la votul împotrivă. Pe parcurs şi destul de grăbit, PNL, pe lângă votul împotrivă şi combaterea unor legi sau reglementări promovate în forul legislativ, a venit cu exprimări şi intervenţii denigratoare, folosirea de forme de protestare şi oprire a activităţii din Parlament, prezentarea în presă sau pe posturile de radio şi tv. a tot felul de „argumente” cu dorinţa de a coborî din valoarea măsurilor, reglementărilor sau mesajelor publice pornite de la guvernarea PSD – ALDE.

Despre un program propriu de guvernare, despre propuneri alternative de măsuri sau alte forme de interes comun pentru cetăţeni deocamdată nu putem vorbi. Acum formele inventate şi utilizate în acest scop s-au înmulţit şi au căpătat forme „superioare”, între care reclamarea la Procurorul General, Curtea Supremă a Magistraturii, Curtea Constituţională şi respectiv la autorităţi ale Uniunii Europene. Să înaintezi la autorităţi acuzaţia de înaltă trădare la adresa primului ministru Viorica Dăncilă că a făcut o vizită, împreună cu Liviu Dragnea în Israel, este greu de înţeles! La toate se adaugă mereu amânarea sau refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a promulga legile votate în Parlamentul României – forme grave de nesocotire a democraţiei.

Iată că s-a ajuns ca doamna prim-ministru să fie chemată la Consiliul Europei spre a prezenta un raport privind situaţia sistemului juridic din România! Suntem informaţi că o astfel de cerere a fost adresată autorităţilor europene de europarlamentarii români PNL Monica Macovei, Cristian Preda ş.a. În timpul acesta cât urmează să pregătească raportul şi respectiv deplasarea şi participarea la şedinţă, prim-ministrul României putea rezolva şi participa la realizarea unor obiective sau lucruri de interes pentru români.

Şi totuşi sperăm ca liderii politici din opoziţie să revină la normalitate şi să renunţe la a fi mereu piedică în mersul înainte al Ţării, al vieţii cetăţenilor şi al prestigiului României în Europa şi în lume.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: