În judeţul Suceava

Drumul Suceava – Dorohoi, reparat „la nivel de cârpeală”, cu marcaje peste gropi

…În timp ce în Botoşani lucrările sunt mai bune. Se cere vehement ca Inspecţia în Construcţii să verifice calitatea lucrărilor

 Secretarul Organizaţiei Suceava a Pro România, Corneliu Popovici, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că modul în care se lucrează în judeţul Suceava este la nivel de cârpeală, dând ca exemplu modernizarea drumului DN 29 A Suceava – Dorohoi.

„Totul se face la nivel de cârpeală. Tronsonul de drum între Suceava şi Dorohoi. Am intrat până în zona judeţului Botoşani. Am observat că într-un fel se întâmplă modernizarea sau reparaţia pe acest drum pe raza judeţului Botoşani şi într-un alt mod pe raza judeţului Suceava” a spus Popovici.

El a declarat că nu a mai întâlnit o asemenea reparaţie în care se trasează marcaje peste gropi.

Popovici a spus că drumul va figura ca drum modernizat, iar, în primăvară, după ce vor reapărea cratere în documentele CNAIR, apare ca drum ca fiind reparat recent.

„Pe bună dreptate locuitorii din Adâncata s-au revoltat” a spus Popovici, care a menţionat că circulaţia pe acest drum produce un zgomot infernal şi e cumplit pentru cei care au case acolo.

„O investiţie a CNAIR arată însă altfel în zona judeţului Botoşani. Nu este de mare calitate, dar superioară faţă de porţiunea Sucevei. S-a aşezat un covor asfaltic, nu sunt gropi, se circulă mai uşor. De ce acolo se poate şi în Suceava nu se poate, pe acelaşi drum? Nu ştiu, nu găsesc un răspuns care să aibă şi o logică. Poate că Guvernul Dăncilă ţine mai mult cu judeţul Botoşani” a mai declarat Popovici.

El a cerut ca CNAIR, prin reprezentantul din judeţul Suceava, să facă publică valoarea investiţiei, termenul de finalizare, constructorul şi proiectantul.

„Nimeni nu ştie ce, când, cum. Nici primarii. Cer Inspecţiei de Stat în Construcţii să spună punctul de vedere asupra calităţii realizării acestei investiţii în judeţul Suceava, cel puţin pe tronsonul Adâncata – Zvoriştea” a declarat Popovici.

El a observat că, în pofida pelerinajelor cu miniştri ai Guvernului în judeţ, se poate spune că Guvernul nu bagă în seamă judeţul Suceava.

Popovici a arătat că dacă există un vid legislativ ar trebui completat, iar dacă nu există vid legislativ, atunci trebuie interpelat ministrului Transporturilor, pentru că orice investiţie din bani publici, şi mai ales cele ale CNAIR, „ce toacă bani enormi de mulţi”, trebuie să aibă un panou cu datele privind costurile, constructorul, proiectantul, arătând că atunci când cineva face o lucrare de construcţii trebuie să aibă aceste date publice.

Popovici a comparat modernizarea DN 29A cu modernizarea DN 29 Suceava – Botoşani, care a fost făcută în urmă cu câţiva ani în guvernarea Ponta.

Coordonatorul Organizaţiei Suceava a Pro România, Cătălin Nechifor, a adăugat că dacă se uită mai atent la aceste lucrări, se pare că s-a folosit şi tizic în formula de asfalt turnată pe acest drum.

„E trist, pentru că discutăm de bani publici, de lipsă de respect, de mod de implicare. Dacă pe porţiunea judeţului Botoşani lucrurile s-au făcut cât de cât în regulă, la Suceava lucrurile stau extrem de prost. Chiar merităm lucrul ăsta? Chiar nu putem face mai mult?” a întrebat Nechifor.

El a reamintit că DN 29 a fost făcut între Suceava şi Botoşani cu sprijinul lui Victor Ponta şi că a fost realizat de firma condusă de Dorin Umbrărescu, iar, la acea vreme, Ioan Pavăl era atât de bucuros de lucrare încât a dorit să ofere titlul de cetăţean de onoare lui Umbrărescu.

Nechifor s-a întrebat dacă Viorica Dăncilă ar putea accepta să vină să inaugureze drumul Suceava – Dorohoi aşa cum a făcut-o premierul Victor Ponta la inaugurarea DN 29 Suceava – Botoşani. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: