Senatorul PNL Daniel Cadariu

PSD şi ALDE caută orice modalitate de „a fura” banii a şapte milioane de români din Pilonul II de pensii

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a declarat, joi, că PSD şi ALDE caută orice modalitate de „a fura” banii a şapte milioane de români din Pilonul II de pensii, intenţia acestora fiind acum de a face opţional acest mod de economisire a banilor pentru pensie.

„Anunţul ministrului muncii, Lia Olguţa Vasilescu, potrivit căruia Guvernul vrea să facă opţional Pilonul II de pensii, confirmă temerile noastre că PSD şi ALDE caută orice modalitate de «a fura» banii celor şapte milioane de români contributori la acest pilon de pensii”, susţine Cadariu.

Senatorul liberal sucevean subliniază că, mai mult, faptele arată şi o totală inconsecvenţă a acestor guvernanţi, amintind că una spuneau acum 10-11 ani când legea dată şi votată de Tăriceanu, Vosganian şi cei de la PSD stipula obligativitatea Pilonului II de pensii, şi alta spun acum, când îl vor opţional.

„Cred că trecerea Pilonului II de pensii în categoria opţional nu este decât un nou pas făcut de coaliţia PSD – ALDE, care va duce la desfiinţarea şi naţionalizarea Pilonului II. Ei continuă să mintă că Pilonul II de pensii nu se desfiinţează. Toate argumentele de până acum ne duc însă la concluzia certă că acest pilon va fi naţionalizat. Primul pas a fost reducerea contribuţiilor la Pilonul II de la 5,1%, la 3,75%”, explică senatorul.

El  precizează că acum se vorbeşte de un mecanism opţional care e posibil să fie însoţit şi de suspendarea plăţilor către Pilonul II pe perioada de exprimare a opţiunii.

„Apoi vor stabili o contribuţie în sumă fixă la un nivel nesemnificativ, plus reducerea drastică a comisioanelor de administrare, care să facă nerentabilă această activitate. În final, administratorii privaţi se vor retrage, iar statul, chipurile, pe post de salvator, va naţionaliza contribuţiile, românilor din Pilonul II”, a menţionat senatorul.

Cadariu a subliniat că Partidul Naţional Liberal va continua campania „Opreşte furtul lor! Sunt banii tăi de pensie”, prin care se cere românilor să semneze petiţia pentru creşterea contribuţiilor la Pilonul II, în prima etapă la 6%, cum ar fi trebuit să se aplice de la 1 ianuarie 2018, conform legii în vigoare, iar  ulterior să se ajungă la 8%. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. NU sunt de acord cu reducerea contribuției la pilotul 2 . Consider că va fi singură mea pensie la vremea respectivă. Partidele astea politice sunt create numai din idioți incompetenți .

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: