E.ON trage semnalul de alarmă şi elimină litera „O” din numele brandului, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge

 • Grupul german se alătură campaniei internaţionale de donare de sânge #missingtype (#LiteraCareLipseşte) • Toţi angajaţii E.ON care pot dona sânge sunt încurajaţi să susţină această cauză • Potrivit statisticilor, 70 din 100 oameni vor primi sânge măcar o dată în viaţă, însă doar 3 din 100 donează

Grupul german E.ON se alătură, prin toate subsidiarele sale din ţările în care este prezent, pentru prima oară campaniei #missingtype pentru a încuraja donarea de sânge. Într-un demers simbolic, în perioada 11 iunie – 15 iunie, compania va elimina litera O din denumirea brandului său, făcând astfel aluzie la una dintre grupele sanguine – 0 (I).

Companiile care se alătură campaniei renunţă pentru o perioadă determinată de timp la a mai afişa literele A, B sau O din numele brandului. Aceste litere fac referire la tipurile de sânge A, B sau 0, din care derivă cele 4 grupe sanguine necesare zi de zi oamenilor din întreaga lume. Şi România se confruntă cu o criză de sânge şi, nu în puţine cazuri, rezervele de sânge lipsesc cu desăvârşire din spitale, din centrele de transfuzii sau din băncile de sânge.

De-a lungul campaniei şi de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, în data de 14 iunie, grupul E.ON va sublinia nevoia urgentă şi constantă a donării de sânge, indiferent de grupa sanguină, prin eliminarea literei O din siglele afişate la sediul central din Essen, pe principalele site-uri web, intranet şi canalele de social media din toate ţările în care este prezent.

Potrivit statisticilor, 70 de persoane din 100 vor avea nevoie de sânge măcar o dată în viaţă. Dar doar 3 din 100 donează. În fiecare secundă, în lume se fac trei noi transfuzii, mulţumită donatorilor de sânge. Oameni accidentaţi, copii şi adulţi în săli de operaţii sau oameni care suferă de boli grave. Toţi trăiesc cu speranţa că altcineva donează sânge pentru ca ei să poată trăi.

În România, cei circa 5.500 de angajaţi ai grupului E.ON sunt încurajaţi să doneze sânge la centrele de transfuzie sanguină din 22 de oraşe importante unde avem birouri: Alba, Arad, Bacău, Baia Mare, Bârlad, Bistriţa, Botoşani, Bucureşti, Cluj, Deva, Hunedoara, Iaşi, Miercurea Ciuc, Oradea, Piatra Neamţ, Reşiţa, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş, Timişoara şi Zalău. La sediul central al companiei din Târgu Mureş va fi prezentă o staţie mobilă de donare de sânge, pentru a veni mai aproape de eventualii noi donatori.

Campania anuală #missingtype a fost lansată în anul 2015 în Marea Britanie de către NHS Blood and Transplant (organism din cadrul Departamentului de Sănătate şi Asistenţă Socială din Marea Britanie, responsabil pentru donarea de organe şi de sânge la nivel naţional), cu scopul de a opri declinul din ultimul deceniu al numărului de noi donatori de sânge şi de a asigura în toate unităţile medicale din lume flacoane cu toate grupele sanguine.

„Să îmbunătăţim viaţa oamenilor pentru a crea un viitor mai bun reprezintă o parte integrantă a viziunii şi direcţiei noastre strategice“, spune directorul executiv E.ON SE, Johannes Teyssen. „Vrem să tragem un puternic semnal de alarmă pentru cei care au nevoie de ajutor. De aceea, întreaga echipă E.ON îşi asumă această responsabilitate în toate locaţiile noastre“.

E.ON este singura companie care sprijină #missingtype la nivel de grup, în toate ţările în care este prezentă: Belgia, Germania, Italia, Franţa, Republica Cehă, România, Slovacia, Marea Britanie şi Ungaria.

În cursul ultimilor doi ani, campania de sensibilizare a populaţiei a dus la dublarea numărului de înregistrări de noi donatori, în mai multe ţări ale lumii. În 2018, se vor reuni organizaţiile de donatori de sânge din douăzeci şi unu de ţări, care deservesc peste un miliard de oameni. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: