Sindicaliştii din TPL Suceava au prezentat la Prefectura Suceava revendicările lor

Sindicaliştii din TPL Suceava au prezentat, marţi, în şedinţa Comisiei de Dialog Social a judeţului Suceava desfăşurată la Prefectura Suceava, revendicările pe care le au în contextul unor nemulţumiri de natură financiară.

La şedinţă, au participat prefectul Mirela Elena Adomnicăi, în calitate de mediator, primarul Sucevei, Ion Lungu, însoţit de Ileana Amariei, şef serviciu în Primărie, directorul TPL Suceava, ing. Darie Romaniuc, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Romeo Butnaru, Camelia Cocârlă şi Mihai Ichim, tot de la ITM, Dinu Ciuc, de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice.

Din partea sindicatului menţionat au fost prezenţi preşedintele Mircea Bărbăcariu, vicepreşedintele Modest Botuşan, Niţă Cătălin, cenzor, Vasile Cojoc, secretar.

În cadrul şedinţei, sindicaliştii TPL au arătat că solicită mărirea salariilor cu cel puţin 20%, să le fie făcute plăţile restante, încă din 2016, în ce priveşte orele suplimentare, precum şi acordarea tichetelor de vacanţă. Reprezentanţii sindicatului „Autobuzul” susţin că, în prezent, la TPL sunt înregistrate 40000 ore suplimentare efectuate şi neplătite, deşi, conform reglementărilor în vigoare, plata acestora ar trebui să aibă loc în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea lor.

Salariaţii TPL mai sunt nemulţumiţi de creşterile preţurilor la toate serviciile şi produsele şi spun că veniturile realizate de ei nu acoperă cheltuielile cotidiene, iar astfel acumulează datorii, dar au atras atenţia şi asupra stării precare a parcului auto şi a condiţiilor de muncă.

Sindicaliştii TPL au subliniat că încă nu a fost semnat contractul colectiv de muncă, acesta încetând a produce efecte începând cu data de 1 februarie 2018 şi susţin că „de fiecare dată când am încercat să purtăm un dialog cu conducerea societăţii referitor la o creştere salarială, motivaţia a fost îngheţarea preţului la biletul de călătorie pe autobuzele TPL, existenţa transportatorilor privaţi ilegali şi bugetul insuficient”.

La finalul şedinţei s-a concluzionat că pentru creşterea veniturilor salariaţilor TPL şi pentru plata orelor suplimentare se are în vedere majorarea tarifului de transport de la 2 lei la 2,50 lei, măsură deja aprobată, prin Hotărâre de Consiliul Local, dar şi combaterea pirateriei în transportul de persoane prin implicarea tuturor instituţiilor cu atribuţii de control. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: