Symmetrica câştigă din nou contractul pentru repararea cu pavele a trotuarelor din municipiul Suceava

> La licitaţie s-a pornit de la 6 milioane de lei pentru 2 ani de contract, lucrările fiind adjudecate cu 4,84 de milioane de lei >„Sperăm să nu fie contestaţie (…), pentru că astăzi contractul este expirat şi nu mai putem face reparaţii” a reliefat Ion Lungu

 Primăria Municipiului Suceava a finalizat licitaţia pentru desemnarea firmei care se va ocupa de repararea trotuarelor cu pavele, contractul cu anteriorul prestator fiind deja expirat. În competiţie au intrat două oferte, una a asocierii dintre Fibracis Grup Suceava şi Eris Pavaje Alba, iar cealaltă a Symmetrica Suceava. Conform primarului Ion Lungu, s-a pornit de la o valoare de 6 milioane de lei, pentru o perioadă de 2 ani, iar în urma competiţiei, potrivit lui, s-a înregistrat o importantă economie.

„S-a mai finalizat o licitaţie, cea pentru repararea trotuarelor. Sperăm să nu fie contestaţie. Au fost două oferte, dar, în final, a câştigat Symmetrica, cu 4,84 de milioane de lei. Există foarte multe solicitări de repararea trotuarelor în municipiul Suceava, de aceea se aşteaptă încheierea acestei licitaţii, pentru că astăzi contractul este expirat şi nu mai putem face reparaţii” a reliefat Ion Lungu, primul gospodar al capitalei de judeţ. Anterior expirării, titularul contractului a fost tot Symmetrica care, pe fondul neorganizării procedurii de licitaţie, a beneficiat de o prelungire de încă 4 luni, conform prevederilor legale.

În 2015, la licitaţia similară depuse au fost tot două oferte venind din partea Victor Construct Botoşani şi, respectiv, a Symmetrica. După deliberările din comisie, câştigătoare a fost declarată aceasta din urmă, cu o ofertă de 81,58 de lei de fiecare metru pătrat amenajat, faţă de 119,69 de lei metrul pătrat, cu care a licitat firma concurentă, criteriul de departajare fiind preţul cel mai redus. În anul 2010, contractul de reparare a trotuarelor a fost câştigat tot de societatea comercială Symmetrica.

Potrivit lui Ion Lungu, pe lângă aspectul estetic, pavelele se bucură şi de avantajul scoaterii şi „replantării” rapide la loc, în cazul unor avarii, intervenţiilor în subteran sau de altă natură.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: