Prefectul Mirela Adomnicăi:

Ordinul de începere a lucrărilor la centura municipiului Rădăuţi va fi emis astăzi

> CNAIR a alocat 20 de milioane de lei pentru lucrările din acest an

 Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunţat, ieri, că au fost alocaţi 20 de milioane de lei, de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru lucrări la centura municipiului Rădăuţi.

„Aşa cum am estimat anterior, banii au fost alocaţi şi au intrat în contul Direcţiei Regionale pentru Drumuri şi Poduri Iaşi (DRPD). Ordinul de începere a lucrărilor va fi semnat joi, 26 aprilie” a declarat prefectul Mirela Elena Adomnicăi.

Lucrările ce vor fi executate vor consta în mutări sau protejări de reţele electrice aferente tronsonului R4, în valoare de 400.000 lei, lucrări la structurile de poduri şi pasaje de cale ferată, şi de expropriere.

Tronsonul R4 are o lungime de circa 3,5 km, pleacă din sensul giratoriu al intersecţiei cu DN 17A, traversează DN 17A, calea ferată Dorneşti – Nisipitu pe un pasaj, parcurge terenuri din intravilanul municipiului Rădăuţi şi ajunge la kilometrul zero de plecare.

 Până în prezent, la acest obiectiv de investiţii s-au finalizat următoarele prestaţii: s-a intabulat dreptul de proprietate al statului şi dreptul de administrare al CNAIR asupra coridorului de expropriere; au fost întocmite documentaţii cadastrale individuale, precum şi rapoarte de evaluare pentru 53 de imobile din cele 556 imobile cuprinse în HG 175/2012, privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării intitulate „Varianta de ocolire Rădăuţi”, reprezentând 10% din cărţile funciare individuale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: