Jandarmii fălticeneni, în parteneriat cu instituţia similară din Ucraina

 > O delegaţie a Jandarmeriei Române s-a aflat în vizită de lucru la Garda Naţională din Ucraina, la Centrul de Perfecţionare pentru Subofiţeri de la Zolochiv (regiunea Liov)

 Ca urmare a invitaţiei trimise de general-locotenent Mykola I. Balan, adjunct al Comandantului Gărzii Naţionale din Ucraina (GNU), o delegaţie a Jandarmeriei Române, formată din colonel Mădălin Franciuc, instructor militar la Catedra Tactica Jandarmeriei, şi maior Adrian Dăscălescu, instructor militar la Catedra Pregătire Militară şi Fizică, ambii din cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni, efectuează o vizită de lucru la Centrul de Pregătire pentru Subofiţeri de la Zolochiv al Gărzii Naţionale din Ucraina, în perioada 23-28 aprilie.

Scopul vizitei este de a analiza aspectele concrete ale cooperării bilaterale cu structura de pregătire din cadrul GNU, vizând dezvoltarea relaţiilor de cooperare dintre structurile cu atribuţii în domeniul pregătirii personalului din cadrul celor două instituţii similare din Ucraina, respectiv România.

Lt-col. Ipate Cristian, purtător de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, ne-a informat că această activitate îşi propune să contribuie la diversificarea portofoliului schimburilor de experienţă dintre cele două instituţii, dată fiind participarea, până în prezent, a 43 de cadre ucrainene la cursuri, antrenamente, ateliere de lucru şi schimburi de experienţă, derulate la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi din Fălticeni, în cadrul proiectului „Sprijin pentru Dezvoltarea Gărzii Naţionale din Ucraina”.

În acest context, instituţia ucraineană a solicitat Jandarmeriei Române sprijin în vederea transferului de expertiză în domeniul de referinţă şi dezvoltarea centrelor de pregătire ale GNU, având în vedere procesul de reformă în curs în domeniul recrutării, formării iniţiale şi continue în şcoli şi centre de pregătire.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: