Distracţia tinerilor a fost întreruptă de descinderi ale mascaţilor

Distracţia tinerilor în cluburi şi discoteci de pe raza judeţului a fost întreruptă pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică de razii ale oamenilor legii. Conducerea IPJ Suceava a iniţiat o acţiune cu efective sporite în vederea asigurării unui climat de ordine şi disciplină care „să permită tinerilor să se distreze în mod civilizat şi în deplină siguranţă”. Potrivit datelor oficiale obţinute de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, acţiunea s-a desfăşurat în intervalul orar 21 – 4, pe raza întregului judeţ, atât în mediul urban, cât şi în cel rural. Acţiunea a vizat siguranţa publică în incinta şi zona adiacentă a discotecilor, barurilor şi a sălilor de jocuri de noroc, dar şi siguranţa rutieră, prin prevenirea accidentelor comise pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Un capitol distinct al acţiunii l-a constituit identificarea minorilor care frecventează barurile şi discotecile.

Peste 30 de cluburi şi-au oprit muzica

Lucrătorii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava, sprijiniţi de poliţiştii de proximitate şi de ordine publică, au efectuat verificări în peste 100 de unităţi economice destinate distracţiei tinerilor, iar neregulile nu au întârziat să apară. Astfel – arată datele oficiale – au fost sancţionaţi mai mulţi minori care consumau alcool sau fumau în incinta unor baruri, fiind luate, de asemenea, măsuri de sancţionare şi faţă de administratorii unităţilor respective şi faţă de personalul de serviciu. În cadrul acţiunii au fost identificate şi ridicate în urma controlului corporal sau al locaţiilor de organizare mai multe obiecte interzise, de tip spray-uri iritant lacrimogene, cuţite sau alte obiecte înţepătoare. De altfel, descinderile oamenilor legii au fost orientate pe trei segmente: verificări la sălile de jocuri de noroc şi săli de pariuri sportive, între orele 21 – 23; razii în baruri, cluburi şi discoteci în intervalul orar 23 – 3; sporirea patrulelor auto în intervalul 2 – 4, pentru monitorizarea ieşirilor din cluburi şi asigurarea deplasării în siguranţă a tinerilor către domicilii. Totodată, în cadrul acţiunii, lucrătorii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au pus în aplicare şi planul de măsuri “Siguranţa de weekend”, fiind desfăşurate activităţi de informare şi instruire în baruri, cluburi şi discoteci din Liteni, Dolhasca, Preuteşti, Bogdăneşti şi municipiul Suceava.

Amenzile nu au lipsit

În urma raziilor derulate au fost constatate trei infracţiuni, toate în flagrant. Au fost legitimate peste 1000 de persoane din mai mult de 100 de locaţii verificate. În paralel, au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de circa 8500 lei. În plus, în ultima parte a acţiunii, au fost organizate 20 de filtre rutiere în proximitatea barurilor şi discotecilor şi au fost reţinute trei permise de conducere, majoritatea pentru consum de băuturi alcoolice. Chiar dacă astfel de acţiuni necesită un efort uman şi logistic sporit din partea IPJ Suceava, „ele vor continua, poliţiştii atrăgând atenţia asupra faptului că manifestă toleranţă zero faţă de orice comportament antisocial de tip violent”, după cum se arată într-un comunicat oficial de presă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI