Prins încercând să facă mai multe transporturi de lemn cu acelaşi aviz

La finele săptămânii trecute, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe un DC neclasificat de pe raza comunei Marginea, autoutilitara condusă de un localnic de 26 de ani, care a prezentat pentru control documentele personale, precum şi cele de însoţire pentru materialul lemnos transportat, respectiv avizul de însoţire emis legal pentru cantitatea de lemn transportată. După câteva ore bune, pe timpul serviciului, patrula de poliţie a oprit aceeaşi autoutilitară încărcată cu material lemnos, ce se deplasa pe DN 17A, din direcţia Suceviţa către centrul comunei Marginea, ocazie cu care, în urma interogării aplicaţiei informatice, s-a constatat că pentru autoutilitara în cauză a fost emis doar un singur cod unic. Tocmai de aceea s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici care, în urma inventarierii, au stabilit că şoferul transporta ilegal cantitatea de aproape 17 mc lemn rotund pentru cherestea de esenţă fag. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei iar materialul lemnos, în valoare de peste 5.000 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

 Alţi doi tineri prinşi şi ei cu transporturi „cu bube”

 Alte două transporturi de lemn care nu erau în regulă au fost dibuite de oamenii legii sâmbătă după-amiază. Unul dintre ele a intrat în atenţia unui echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, după ce a oprit pentru control pe strada 22 Decembrie din oraşul staţiune autoutilitara condusă de un tânăr de 22 de ani, din comuna Ciocăneşti. Acesta căra de zor material lemnos, dar fără să deţină niciun fel de documente legale de provenienţă şi transport a mărfii, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici care, în urma inventarierii, au stabilit că era vorba despre un transport ilegal de peste 3 mc lemn de foc de esenţă molid. Şoferul a fost sancţionat contravenţional iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Vatra Dornei. Celălalt a fost dibuit de o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Solca, după ce a oprit pentru control autoutilitara condusă de un tânăr de 20 de ani, din comuna Horodnic de Sus. Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de lemn transportată, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit că bărbatul transporta în plus faţă de cantitatea prevăzută în avizul de însoţire 1,24 mc lemn de foc de esenţă fag. Şoferul a fost amendat cu 3.000 lei iar lemnul suplimentar a fost confiscat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: