Universitarul Adrian Graur, distins cu titlul „Rector Emeritus” al Universităţii „Ştefan cel Mare”

Senatul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a hotărât acordarea distincţiei de „Rector Emeritus” al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava profesorului universitar doctor inginer Adrian Graur.

Potrivit unui hotărâri a Senatului USV din 22 februarie a.c., titlul de „Rector Emeritus” al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava i se acordă universitarului Adrian Graur pentru prestigioasa activitate desfăşurată în perioada 2004-2012, în calitate de rector al USV.

Prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava în perioada 2004-2012, se bucură de o apreciere constantă atât pe plan naţional, cât şi internaţional, fiind distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale „Yurii Fedkovici” din Cernăuţi, al Universităţii Tehnice a Moldovei din Chişinău, dar şi al Universităţii Tehnice din Ilmenau – Germania.

„Nu mă las cuprins de nostalgie atunci când mă plimb prin campus şi îmi amintesc zilele în care ocupam funcţia de rector. Soţia mea mă îndeamnă adeseori să îmi fac ordine pe biroul de lucru. «Este prea sufocant aici» îmi spune, «sunt prea multe cărţi, prea multe stive prin jur». Mi-e greu să fac să dispară toate acele lucruri. Cea mai eficientă metodă de apărare este un citat aparţinând fizicianului american Michio Kaku, care spunea: «este inutil să ai un birou drăguţ şi ordonat deoarece înseamnă că nu faci nimic»” a spus prof. univ. dr. ing. Adrian Graur în cadrul intervenţiei avute la ceremonia de conferire a titlului onorific de Doctor Honoris Causa al Universităţii Tehnice din Ilmenau, ce a avut loc la începutul lunii noiembrie a anului trecut. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: