Flutur a convenit cu şefii muzeelor din Moldova şi judeţul Alba măsuri organizatorice pentru Programul Ştefanian:

Dorim ca acest program să fie tot mai amplu şi mai consistent

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut ieri o întâlnire, la Muzeul Bucovinei, cu directorii muzeelor din judeţele implicate în Programul Ştefanian, program pe care şi-l doreşte „tot mai amplu şi mai consistent”.

El a anunţat că în acest an Consiliul Judeţean Suceava organizează a II-a ediţie a proiectului Programul Ştefanian, prin care organizatorii îşi propun punerea în valoare a patrimoniului cultural istoric constituit în perioada domniei voievodului Ştefan cel Mare şi dezvoltarea turismului.

El a arătat că din acest proiect fac parte judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Bistriţa-Năsăud şi Alba, precum şi localităţile cu monumente ştefaniene din Republica Moldova şi Ucraina.

Programul Ştefanian începe în data de 24 iunie, la Suceava, şi se va încheia în data de 2 iulie, la Putna.

Flutur a spus că în cadrul întâlnirii de ieri s-a convenit asupra câtorva aspecte de ordin practic, organizatoric.

Astfel, s-a decis stabilirea şi marcarea de trasee turistice „Drumurile lui Ştefan”, care vor duce către ctitoriile ştefaniene, dar şi adoptarea unui logo care să fie prezent pe aceste marcaje.

Totodată, va fi întocmit un calendar de evenimente care să marcheze epoca ştefaniană.

Participanţii consideră necesară solicitarea unei întâlniri cu Ministerul Turismului şi Ministerul Transporturilor în vederea identificării de soluţii pentru amplasarea de indicatoare, hărţi şi marcaje în zona drumurilor naţionale şi judeţene.

„Urmează să avem o discuţie şi cu partenerii noştri externi din Republica Moldova şi Ucraina implicaţi în proiect” a mai declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: